View Poll Results: While Using the DFX skin, do you use the RRMedia database for your music?

Voters
97. You may not vote on this poll
  • Yes, I use it as the primary music browser

    75 77.32%
  • No, I use the standard folder browser

    22 22.68%

Thread: DFX 5.1.2 Released [ Updated 04-02-12 ]

  1. #1401
    Maximum Bitrate RAWPWR's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    629
    bebetaz, I think someone in the past stated on this forum that pre-loading of your Menu skins wasn't ideal......this could be the cause.......or I could be wrong.

    EDIT: I'm wrong
    Last edited by RAWPWR; 07-18-2011 at 12:08 AM.

  2. #1402
    Super Moderator
    Auto Apps:loading...
    JohnWPB's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    West Palm Beach, Florida
    Posts
    4,717
    Blog Entries
    1
    No you were right, you should never pre-load menu.skin, as that is done at RR start up. However, you can, as you did, pre-load the rest of the menu skins with no problem.
    Front End of Choice: Ride Runner (Is there anything else??? ) & Powered by the DFX5.1 Skin Available in the Mobile App Mart

    My Fiero Build Thread

  3. #1403
    Newbie
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Sydney, Australia, Australia
    Posts
    31
    Ok, Let's try to deactivate all the plugins and reactivate them one at a time...

  4. #1404
    Newbie
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Sydney, Australia, Australia
    Posts
    31
    Done, did some quick testing, and my first assumption was right.
    I have removed all plugins, RR loads in about 4 seconds, added all the plugins one at a time (but RRExtended) RR loads in about 7 secondes with all plugins. Added RRExtended, RR loads in 64 secondes...

    I'm guessing I might have corrupted the files in there, or maybe one of the mods I did in other files is in conflict with RRExtended (most likely solution).

    Would you guys have any idea how I can troubleshoot deeper?

  5. #1405
    Newbie
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Sydney, Australia, Australia
    Posts
    31
    I found a RRExtended debugger in the plugin folder so I ran it then started RR. I have pinpointed what lags. It errors out when trying to get the Computer IP's for Labels.:



    RRExtended v1.1.9 Starting
    ----
    RRSkinGen: Initz
    ----
    RRSpeak: Initz
    RRSpeak: Ready & Waiting
    ----
    Master Vol: Volume Control/4
    GetLineControl Failed: 401
    No Treble Support
    GetLineControl Failed: 401
    No Bass Support
    Source: Wave=&H1008/1
    Source: SW Synth=&H1004/2
    Source: CD Player=&H1005/3
    Source: PC Speaker=&H100A/4
    DayNightEvents: DayLightMode: Standard
    ----
    RRResumer: Initz
    ----
    GpsIndFix: Initz
    ----
    TaskMgr: Getting Computer Info for Labels...
    TaskMgr: Getting Computer Info for Labels...Done
    ----
    TaskMgr: Calculating computers uptime for Labels...
    TaskMgr: Calculating computers uptime for Labels...Done
    ----
    TaskMgr: Getting Computer IP's for Labels... <---------- Starts lagging here
    TaskMgr: Getting Computer IP's Error
    TaskMgr: Error Description:
    TaskMgr: Getting Computer IP's Error
    TaskMgr: Error Description:
    TaskMgr: Getting Computer IP's Error
    TaskMgr: Error Description:
    TaskMgr: Computer's IP: 172.29.11.88
    TaskMgr: Computer's WAN IP: No Inet Detected
    TaskMgr: Getting Computer IP's for Labels...Done
    ----
    RRextended Loaded in 61.23 seconds
    ----

    Now any suggestions as to why???
    What does the GetIP Address.exe script do (if that is the one that is called and fails)?

    cheers,
    bebetaz
    Last edited by bebetaz; 07-18-2011 at 01:44 AM.

  6. #1406
    The Curator
    Auto Apps:loading...
    Blue ZX3's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Chicago area,IL
    Posts
    5,079
    Firstly, you have just been given a...

    Name:  goldstar.jpg
Views: 262
Size:  16.5 KB


    For taking the time to both help investigate what was causing the problem and for posting/finding the RRExtented debugging methods without even being asked for such info...

    Ok, back on topic!

    Though I'm not sure why its taking that long for that, open up the skin.ini and check this setting: TaskMgr_CompIPs try setting it to false and it will skip it during the PI loading.
    RideRunner...The #1 FE, PERIOD.

    Current Project: DFXVoice [v1.0 Released]
    Next in line: RRMedia v2.0

    DFX 5.1.1 Skin
    Appstore Link

    My RideRunner Plugins
    RRMedia
    RRExtended
    DFXVoice

    "There are no bugs - only undocumented features."

  7. #1407
    Newbie
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Sydney, Australia, Australia
    Posts
    31
    Mate you're a genius.... not too sure what it does, but setting TaskMgr_compIPs to false fixed the problem. Loading time with RRExtended is now just under 8 secondes.

    Now, 2 questions. First what the hell do I do now with my gold star??? lol and more seriously, do you know what the impact is of setting TaskMgr_compIPs to false?

    Cheers,
    bebetaz

  8. #1408
    The Curator
    Auto Apps:loading...
    Blue ZX3's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Chicago area,IL
    Posts
    5,079
    Not a whole lot, it just turns off the gathering of info for label usage.
    RideRunner...The #1 FE, PERIOD.

    Current Project: DFXVoice [v1.0 Released]
    Next in line: RRMedia v2.0

    DFX 5.1.1 Skin
    Appstore Link

    My RideRunner Plugins
    RRMedia
    RRExtended
    DFXVoice

    "There are no bugs - only undocumented features."

  9. #1409
    Low Bitrate Paul Murray's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    CINTI OH USA
    Posts
    73
    Quote Originally Posted by Blue ZX3 View Post
    This is probably due to a XM/Sirrus/Radio port that was set but there is no HW attached. And usually the error message tells you for what it is having the problem open the port for.


    how do I disable this?

  10. #1410
    Variable Bitrate Wayne613's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Delaware
    Posts
    306
    Code:
    7/19/2011 6:27:31 AM: Executing: LOAD;Menu4.skin
    7/19/2011 6:27:31 AM: CheckResume: ResumeMusic=2 WasRadio=0
    7/19/2011 6:27:31 AM: Que Exec: True, menu4.skin, "ONSCREENCHANGE", False
    7/19/2011 6:27:31 AM: Leave Exec: False, menu4.skin, ONSCREENCHANGE, False
    7/19/2011 6:27:32 AM: Enter Exec: False, menu4.skin, "ONBTNPRESS||$MainMenuExec_29$", False
    7/19/2011 6:27:32 AM: Que Exec: True, menu4.skin, "ONBTNPRESS||$MainMenuExec_29$", False
    7/19/2011 6:27:32 AM: Que Exec: True, menu4.skin, "$MainMenuExec_29$", False
    7/19/2011 6:27:32 AM: Executing: BYVAR;WebMode;WebBrowser<<WebBrowser<<<<MENU;Web_Browser_setting.skin
    7/19/2011 6:27:32 AM: Que Exec: True, menu4.skin, "WebBrowser", False
    7/19/2011 6:27:32 AM: Executing: WebBrowser
    7/19/2011 6:27:32 AM: Command not executed: WebBrowser
    7/19/2011 6:27:32 AM: Que Exec: True, menu4.skin, "ONCOMMANDINVALID", False
    7/19/2011 6:27:32 AM: Executing: ONCOMMANDINVALID
    7/19/2011 6:27:32 AM: Leave Exec: False, menu4.skin, ONCOMMANDINVALID, False
    7/19/2011 6:27:34 AM: Enter Exec: False, menu4.skin, "ONBTNPRESS||EXITMENU", False
    7/19/2011 6:27:34 AM: Que Exec: True, menu4.skin, "ONBTNPRESS||EXITMENU", False
    7/19/2011 6:27:34 AM: Que Exec: True, menu4.skin, "EXITMENU", False
    7/19/2011 6:27:34 AM: Executing: EXITMENU
    A few buttons are doing this, click, do nothing as I gather they can't find something. Iexplore is set with rrconfig, tried both 64 and 32 bit versions. Ideas, further debug flags to set perhaps?
    2008 Ford Mustang GT/CS CARPC(99%)
    Software: Ride/Road-Runner, Digital FX skin 5.x, iGuidance 2011, GPSgate on Win7 64bit

Similar Threads

  1. Skype Plugin released
    By lambosprit in forum RR Released Plugins
    Replies: 158
    Last Post: Today, 03:12 PM
  2. Teknik v2.0 - RELEASED
    By Valheru in forum RR Skins
    Replies: 0
    Last Post: 12-04-2007, 11:22 AM
  3. DFx skin + winamp 5.13
    By vicky_obee in forum Road Runner
    Replies: 1
    Last Post: 12-04-2007, 01:26 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •