Like Tree1Likes

Thread: DigitalFX 4.0

  1. #2021
    Super Moderator
    Auto Apps:loading...
    JohnWPB's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    West Palm Beach, Florida
    Posts
    4,691
    Blog Entries
    1
    Quote Originally Posted by cameronlazzari View Post
    Is anyone else having a problem with the short cuts in the GPS section? When I select it to find the nearest gas station it has and error. It didn't do this in DigitalFX 3.
    This was an error on my part. Look in the rr root folder for a file called exec.exe. Copy it to:
    DigitalFX 5.0\iGScripts

    Don't MOVE it just copy it. This will fix the problem. This is corrected for the next release.
    Front End of Choice: Ride Runner (Is there anything else??? ) & Powered by the DFX5.1 Skin Available in the Mobile App Mart

    My Fiero Build Thread

  2. #2022
    Newbie
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    14
    Quote Originally Posted by dimmu1975 View Post
    yes, after a little reinstalling of Winamp and roadrunner incl. fx4.0 something changed .
    after click "play this album" RR or winamp load empty playlist....

    everything else works perfect but i need the "play this album" option, because after a shuffle session sometimes i wanna hear the whole album of a track that i was listening

    any other suggestions?

    After reinstalling Windows XP again still nothing, "play this album" still didnt work...
    Am i the only one with this problem

    What is the right order for installing RR and DFX4 on a fresh XP install? maybe i do something wrong here....

  3. #2023
    Low Bitrate
    Join Date
    May 2008
    Location
    San Jose, CA USA
    Posts
    78
    Quote Originally Posted by JohnWPB View Post
    This was an error on my part. Look in the rr root folder for a file called exec.exe. Copy it to:
    DigitalFX 5.0\iGScripts

    Don't MOVE it just copy it. This will fix the problem. This is corrected for the next release.
    Thanks John. I will do that when I get off work.

  4. #2024
    Super Moderator
    Auto Apps:loading...
    JohnWPB's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    West Palm Beach, Florida
    Posts
    4,691
    Blog Entries
    1
    Quote Originally Posted by dimmu1975 View Post
    After reinstalling Windows XP again still nothing, "play this album" still didnt work...
    Am i the only one with this problem

    What is the right order for installing RR and DFX4 on a fresh XP install? maybe i do something wrong here....
    A couple things come to mind....

    Open the DFX skin fo;der, and the helper files sub folder. Double Click active winamp and install it.

    Then try the play album, if it does not work, then:

    Close Road Runner. Open WInamp stand alone. You will need to open the library window, and add your MP3 folder to the library.

    This is to be replaced with code in the next release to use the RMMedia Database play album command.
    Front End of Choice: Ride Runner (Is there anything else??? ) & Powered by the DFX5.1 Skin Available in the Mobile App Mart

    My Fiero Build Thread

  5. #2025
    Variable Bitrate quantum's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    372
    John,

    I have just a little gripe with your quotes here. Nothing major, and certainly nothing to get upset about, but fair is fair, and facts are facts, and quotes are quotes...

    First off, I DID search and DID know about the weather being a problem back in April or May. I was also aware of the patch Guino created on 05/27. My issue was with something specific on the 1/5 day screens, not the weather screens in general.

    Quote Originally Posted by quantum View Post
    Could someone point me in the right direction regarding the weather? It's probably something stupid, but I can't get it to work.

    I dropped in the 2 files from 05/27/08, which i believe was the weather fix.

    I am connected to the web.

    GPS antenna is working fine, I know because the speedo, etc work great.

    I put in my town and state in the config.

    The weather screen opens, and I can load the most recent Sat, Temp and Radar maps dated today.

    The problem is I cannot get the 1 day and 5 day views to display anything. No images, no temp, forecast, humidity, nuthin'. Those 2 screens just have the labels, but no info that goes with them.

    What am I doing wrong? I thought the 2 files from 05/27 would fix that.

    TY in advance.
    Doug133 was kind enough to respond and ask which 2 files i was talking about and my reply was:

    Quote Originally Posted by quantum View Post
    Hey Doug133

    The 2 files for the weather patch in the zip file here: roadrunnerexe and usbradio.dll (which I know is not for the weather)
    05/27/08 Road Runner Official Beta, Weather Fixed!

    I put them in the RR root folder. I thought that was all that is needed to fix the weather. Since I am getting the Sat, Temp and Radar maps OK, it seems I must have done something right, but I can't get anything on the 1 and 5 day screens...

    TY!
    I tinkered around a little with the skin files, went back and read through the help files and then, since I thought my question may have got overlooked in the flurry of posts (understandable), I asked the question again. I also started to realize that the 2 "problems" I was having MIGHT be related, as posted below:

    Quote Originally Posted by quantum View Post
    Still no luck with the 1 day / 5 day weather screens, any advice?

    Also, I noticed I wasn't getting the city/state info on top of the Gauges screen, is there a setting in RRConfig for that?

    The GPS antenna is working, cus I get speed and altitude on that screen.
    This is about when you had your snit and quoted all the questions, and hey, I can understand if you got a little frustrated, we've all been there. And, your apology was accepted at that point, no harm, no foul. I didn't even think twice about it.

    Quote Originally Posted by JohnWPB View Post
    ALL of these questions are covered extensively in the Help file.
    Quote Originally Posted by JohnWPB View Post
    Ok, so I was in a bit of a mood last night, sorry It just seems to get a bit overwhelming at times I guess. I guess I just needed to vent a little bit, and I must say, I do feel better now

    Please never feel threatened to post in this thread, I guess I just ask that you read up a bit, to see if the question or topic has been covered in the thread, Help File, Bug Tracker, and Faq's.

    So appolagies all around, I did not mean to offend or scare anyone off.
    Treetop777 posted this reply, which immediately solved the problem. As I said earlier, this was not in the help file you put together for DFX4.0, and if it is, I'd like to know where. It appears (near as I can tell) to be a RR Update. So, I was looking in the help files for something that had nothing to do with the skin, it was a RR Config setting (OK, I didn't even think it was RR, I thought it was something to do with the skin), my fault.

    Quote Originally Posted by treetop777 View Post
    "-Added the ability for weather to be automatically updated based on you current gps location. This requires a new rr.ini option called localdatacaptureinterval. This chooses the interval in which to read the zips.dat file that gives us the city/state for weather/labels

    localdatacaptureinterval=0 (default) data isnt automatically captured
    localdatacaptureinterval=1 Data pulled every minute
    localdatacaptureinterval=2 Every 2 minutes
    localdatacaptureinterval=5 Every 5 minutes
    localdatacaptureinterval=10 Every 10 minutes
    localdatacaptureinterval=30 Every 30 minutes

    -Added the ability to display current city/county/state/zip as rr labels either manually with "LOCATE" command"

    In DFX, that whole area where the labels are has a hidden "locate" command - click it.
    A big thank you for the fix went out to TreeTop777, that solved the problem. I went back to the DFX help file looking for this info, and it wasn't there. I can only assume it was a RR Config thing and probably in a different thread.

    Quote Originally Posted by quantum View Post
    TY Treetop, greatly appreciated, solved both problems.

    This was in the DFX Help file????

    I sure as hell didn't see it there, it isn't in the "How do I get the Weather to work" area for sure, and it isn't in the revsion history either...
    The solution you copied and pasted was not the answer to the specific problem I had. I already had the Sat and other maps working.

    Quote Originally Posted by JohnWPB View Post
    Directly copied and pasted from the help file, under the "How do I get the weather to work"
    Based on some of the valid bug reports, i thought this may be a bug. It wasn't, ok fine. Maybe someone will come along one day, have a similar problem, find Treetop's response and solve it without asking a question.

    That's what a forum is all about. I missed it cus I was searching in the wrong spot. My bad, 1000 apologies.

    Many people have an area of expertise we can offer to the community. Your's is skinning, mine was the night vision project and maybe some fabrication from a been there, done that standpoint. We all contribute, we all benefit, the world keeps spinning, life goes on.

    I am also of the belief that there is no such thing as a stupid question, but that is the teacher in me I suppose. In all fairness, I have seen some posts on here that are easily answered with a search.

    And, when it gets a little frustrating, blowing off some steam can't hurt.

    So, like I said, no hard feelings I hope. That is not my intention. I can certainly appreciate the hard work and many hours you put into this skin. Just wanted to set the record straight for these quotes and the quotes in the other thread you pasted them into.

    Friends?

  6. #2026
    Super Moderator
    Auto Apps:loading...
    JohnWPB's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    West Palm Beach, Florida
    Posts
    4,691
    Blog Entries
    1
    quantum, absolutely no hard feelings in any way at all. In fact another apology is on the way.

    There was a question that I was answering with the quote above... I got the 2 mixed up, . I just remembered seeing this a couple times, then you saying you could not find it in the help file, and thought it was the same thing ... my bad

    THIS is actually the question that I was answering above, when I quoted you as the poster hahah!
    Also, where do I find the Weather_Interactive.skin to modify it for my L&L? I did it for 3.0 and now it seems I have to do it again for 4.0, but I can't find the file
    As for the locate command for the City Labels on the GPS Stats screen, I will definitely add that to the help file, as I could swear I had something in there already for it, but its certainly not there.
    Front End of Choice: Ride Runner (Is there anything else??? ) & Powered by the DFX5.1 Skin Available in the Mobile App Mart

    My Fiero Build Thread

  7. #2027
    Low Bitrate
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    San Francisco
    Posts
    60
    Could any one point me in the right direction pleas? The problem I'm facing is very simple:
    In a minute or so after DFX 4 skin starts - RR gets frozen. I traced the problem to GPS USB devise. When I disconnect it - every thing is OK. Before you ask - yes I have latest RR installed and it works with DFX 3. If you could just give me an idea where to look...
    I know, I could try to reinstall RR and DFX, but before I do it I want to try to fix it.

  8. #2028
    Newbie ccwild's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Middle GA
    Posts
    52
    Quote Originally Posted by JohnWPB View Post
    Here is the line for the album art to show in the center. Open the Menu-Logo.txt file, and replace the logo line with this one:
    J,245,161,308,283

    Thats all there is to it, just make sure you have the right menu layout chosen in the skin settings, reload the skin and there you go, instant album art in the center of the main menu's.

    TIP: The word "Album" on the main menu screens is a hidden reload skin command. You can alter the positions a bit in the text file, save it, and tap album to see the changes on the fly.
    Thanks John, You're the man. I was even able to tinker with the cooridinates a bit (really confusing at first) to make the album art a little smaller as to give a sort of border effect.

    I was even able to add a "previous avs" command button along with the "next avs" hidden button (side by side).






    Now all I need to do is go into photoshop and create some sort of frame to outline the album art, sort of like the ring surronding the Ford emblem in the flash clock shown below:


    Since I'm not to good at PhotoShop this may take a while but I'm up for the challenge. So if anyone has any recommendations please let me know...

    And to all of the noobs like me, don't be afraid to get in there and tinker with things a little. just be sure to backup the default values just in case you screw something up.

    I'm actually starting to learn a little bit

  9. #2029
    Constant Bitrate overlander's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    114
    Quote Originally Posted by boriman View Post
    Could any one point me in the right direction pleas? The problem I'm facing is very simple:
    In a minute or so after DFX 4 skin starts - RR gets frozen. I traced the problem to GPS USB devise. When I disconnect it - every thing is OK. Before you ask - yes I have latest RR installed and it works with DFX 3. If you could just give me an idea where to look...
    I know, I could try to reinstall RR and DFX, but before I do it I want to try to fix it.
    This is exactly what happened to me when xport wasn't used correctly. if RR and Iguidance (or some other software) are both battling over the same com port, you will be frozen for sure for a while until the struggle times out. make sure in RR config your GPS com port is one of the splits, and that your nav software is the other split, and that neither RR or Inav are using the actual com port. If you don't have xport or another com port splitter, disable one of the softwares GPS function until you get it.

  10. #2030
    Low Bitrate
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    San Francisco
    Posts
    60
    well... As I said it works when I switch back to DFX 3.0. I checked all the ports and they are set correctly. And I waited for long enough for it to unfreeze - no luck. Need to kill RR.

Similar Threads

  1. Help! Need RR and DFX 4.0 advice
    By schwazche in forum Road Runner
    Replies: 2
    Last Post: 10-15-2008, 01:25 PM
  2. ProScan 4.0 Released
    By ProScan in forum Engine Management, OBD-II, Engine Diagnostics, etc.
    Replies: 16
    Last Post: 05-26-2008, 10:46 PM
  3. Digimoto 4.0 available for download
    By digimotojoel in forum Engine Management, OBD-II, Engine Diagnostics, etc.
    Replies: 5
    Last Post: 08-29-2005, 03:36 AM
  4. Custom log parsing automationÖ
    By xcntrk75 in forum Software & Software Development
    Replies: 4
    Last Post: 05-11-2005, 02:19 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •