View Poll Results: What GPS Program do you use?

Voters
1065. You may not vote on this poll
  • iGuidance

    607 57.00%
  • MapPoint

    56 5.26%
  • Destinator

    185 17.37%
  • Streets & Trips

    90 8.45%
  • Other

    127 11.92%

Thread: Digital FX 2.0 Transparent Released

  1. #3281
    Raw Wave treetop777's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    War-Town, GA.
    Posts
    2,233
    Quote Originally Posted by h3rk View Post

    I took some time to do more searching, and I still haven't found anything on this. And it pops it's ugly head about half the time? Does anyone have an idea of what would cause this, or how I might figure out why it's happening. Right now, at work I cant get a GPS connection, and when I don't have a connection and base a route off my outdated position, it happens. So I thought that was the reason. But sometimes, with a good signal it actually happens.

    When this problem occurs, the taskbar usually wants to appear over the top of the skin when it's not specified to be hidden in the ini (I know this part is fixable by hiding it, but I thought maybe it might help).
    Would like to help but don't quite understand what the problem is..

    What are you trying to do? enter a address? clear a route?

    What IG version is it?

  2. #3282
    FLAC
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Las Vegas
    Posts
    1,286
    The version is IG4.
    I'll try to paint a better picture:

    Road Runner is running with DFX loaded. Press GPS button IG4 loads and looks good. Press gas button. Prices are not loaded automatically, so I press 'Reload Prices'. Prices load for the ZIP code. Since installing the patch; after a short delay IG4 screens pop up and the coordinates automatically enter. My new route is displayed (at this point everything seems good). I then press the anti-'Route' button, which is 4th down on the left of the default screen, and... Crap... it worked, the route dissapeared (it figures).

    Ok, again, I press gas and choose a gas station and press 'map it', a new route loads again. Press the anti-route button and the route does not clear. At this point I can't pan the screen (I get beeps). I can't even press the menu button (more beeps). It's like the route button locks things up. I then have to go to menu and back, then route still doesn't work. but it doesn't lock me from being able to press menu>>destination options>>clear route.

    In addition, if I select menu>>shortcuts>> go home (I set my home already), the route loads. Pressing anti-'route' button now does not clear the route, and an IG4 'Current Location' window pops up. (This is what I was getting before with map-it). Menu>>destination>>clear route, works in this instance.

    I'm sorry it's really hard to specify the problem, because the problem isn't very specific.

    Does that make more sense?

  3. #3283
    Super Moderator
    Auto Apps:loading...
    JohnWPB's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    West Palm Beach, Florida
    Posts
    4,707
    Blog Entries
    1
    That is strange, as all the button code does, is call iG's file menu, and selects the cancel route. I am wondering if it is a focus issue.

    Open the external_Gps.skin in a text editor, or in the skin editor. Change the button code from:

    Code:
    "SENDKEY;%{f}{c}"
    To:

    Code:
    "ACTIVATE;iGuidance||SENDKEY;%{f}{c}"
    This will make sure that that iGuidance is in focus before sending the command. Let me know if this works, as it works the old way here, and cant tell if this is going to make a difference or not.
    Front End of Choice: Ride Runner (Is there anything else??? ) & Powered by the DFX5.1 Skin Available in the Mobile App Mart

    My Fiero Build Thread

  4. #3284
    FLAC
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Las Vegas
    Posts
    1,286
    ok, I did that, and by the looks of it, somehow the alt- doesn't appear to be getting through, all of the time.

    Now one thing I left off, is that this is testing Im running in demo, trying things out.

    so when I'm cancelling the route( not on a demo run, actually I tried both ways), the software is in a "waiting for gps signal" state. I don't know if that makes a difference.

    manually pressing Alt-F, then C seems to do the trick though. although I get the ugly drop-down. I don't know, maybe it's happening too fast.

    Man,,, it's getting too intermittent to tell.

  5. #3285
    Constant Bitrate notion's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    San Diego, CA
    Posts
    187

    Library Search crashes & Other Lockups

    I keep getting a VB script error whenever I try and do a search in the music library

    activex component could not create activewinamp.aplication

    Any Ideas?

    Also I am seeing RR run into massive CPU usage if you toggle through the menus too quickly, gets up to 90%+ and just chokes. It also locks up when I go to the gas prices screen.


    I'm using latest version of RR and DFX 2 with 2.5 service pack, winamp 5.04.

    Any help gladly appreciated.
    350z Roadster,
    Lilliput 7" touch, Opus 250w, 160gb, AMD3500+, 1gb ddr400, geforce 6500 pcie, SiRF Star 3, Wireless G, Sprint CDMA, Bluetooth, Creative iCam Pro, RR, iG 4, Digital FX 4.0

  6. #3286
    Super Moderator
    Auto Apps:loading...
    JohnWPB's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    West Palm Beach, Florida
    Posts
    4,707
    Blog Entries
    1
    The active winamp plugin needs to be installed for the library search to work. Check in the helper files sub folder in the skin folder and install it.
    Front End of Choice: Ride Runner (Is there anything else??? ) & Powered by the DFX5.1 Skin Available in the Mobile App Mart

    My Fiero Build Thread

  7. #3287
    The Curator
    Auto Apps:loading...
    Blue ZX3's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Chicago area,IL
    Posts
    5,079
    Quote Originally Posted by notion View Post
    I keep getting a VB script error whenever I try and do a search in the music library

    activex component could not create activewinamp.aplication

    Any Ideas?
    Ya, try the Dfx help file.... Thats why John spent time making so that you could get everything setup correctly!
    RideRunner...The #1 FE, PERIOD.

    Current Project: DFXVoice [v1.0 Released]
    Next in line: RRMedia v2.0

    DFX 5.1.1 Skin
    Appstore Link

    My RideRunner Plugins
    RRMedia
    RRExtended
    DFXVoice

    "There are no bugs - only undocumented features."

  8. #3288
    Constant Bitrate notion's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    San Diego, CA
    Posts
    187
    Ahh crap sorry guys, I'll go do that - thanks for the quick response.

    Any ideas on the crazy CPU cycles?
    350z Roadster,
    Lilliput 7" touch, Opus 250w, 160gb, AMD3500+, 1gb ddr400, geforce 6500 pcie, SiRF Star 3, Wireless G, Sprint CDMA, Bluetooth, Creative iCam Pro, RR, iG 4, Digital FX 4.0

  9. #3289
    Constant Bitrate digeratix's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    185
    Quote Originally Posted by notion View Post
    Ahh crap sorry guys, I'll go do that - thanks for the quick response.

    Any ideas on the crazy CPU cycles?
    Try using winamp 5.13

  10. #3290
    Constant Bitrate digeratix's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    185
    USING dfx 2.5

    I am unsure as to what has happend, but now when I tap MUSIC and go to the player where the BIG album art should be displayed, it only displays it for a second and goes back to the default blank cd cover.

    I also checked it in dfx 3.0 beta and the same thing happend.

    Also while using dfx2.5 sat radio, it will not resume to the channel I was listening too before it went into standby, this does however work ok in dfx3.0, but I am not using that.

    Also when I was listening to sat radio in dfx 3.0 and I would cut the car off, it would go into standby, when I start it back up, it seems that If I left it on xm while going into standby, it would not come out of standby ever again, had to hard reset. So with that in mind, while using 2.5 and still new to it, I decided before I cut my car off that I would tap menu, then start my music up and shut the car off, but this is what happend and its happend twice on me. I tapped menu, then I for some reason just hit playing thinking maybe it would start up where the music once was, but it didnt. so I tap music and it goes to the player window where its not displaying the album art and I tap menu to get to the main screen and its playing intros of each song on that album now? I had to just press and hold play to make it stop as thats how I have it configured to do.
    Play-pause-play is ridiculous, play-pause-press and hold to stop is the way to go, makes most since, but anyways...


    I find myself going back to dfx 2.5 all the time right now untill the kinks are ironed out in dfx3.0

    Last night after bar hopping, got into my ride and was using dfx3.0 and trying to get adjusted to the iLists and its just a hassle. Especially in XM, its just not as responsive. Sure the flicking is neat and I can make the channels scroll all day, but when I want to select a channel or song, its just not as responsive as in 2.5


    Another thing, maybe it has not been answered becuase its soo simple but its not to me.
    How can I change from one skin to the other on the fly using load skin? It will only do it for a second and change back.
    I have to tell it what to be in rrconfig in order for it to launch.

Similar Threads

  1. For those who want true 5.1 Dolby Digital and DTS
    By antimatter in forum Car Audio
    Replies: 89
    Last Post: 06-29-2007, 11:54 AM
  2. Artec T14A Mini USB 2.0 Digital HD TV Tuner
    By LESLIEx317537 in forum General Hardware Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 12-02-2006, 12:02 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •