Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Need Some Help With ScanTool ELM 327.

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    8

    Need Some Help With ScanTool ELM 327.

    When I hook the scantool to my car DLC (OBD 2 ) , & I choose the right settings ex: Port number and Baud Rate. It shows that it is connected and ready to use, but when I try to read codes it shows that everything is N/A Although it is connected correltly.
    I got a screenshot to the OBD information from About in the scan tool application
    and as you can see the OBD system is N/A !!! Although it reads all other information especially the Protocol correctly.

    http://img4.imageshack.us/img4/352/obdc.jpg

    My car is Nissan Tiida 1.6 ( HR16DE )

    *Sorry for double posting , but I do not know where to right this thread correctly.

  2. #2
    VENDOR - ScanTool Vitaliy's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Phoenix, AZ
    Posts
    624
    The latest version of ELM327 is 1.3a. Yours is showing up as 1.5, which means you got ripped off (they sold you a dud).
    OBDLink MX: world's smallest, fastest, most advanced OBD/Bluetooth adapter with SW and MS CAN support. Read the review to learn more.
    Need to look up a diagnostic trouble code? Try the most up-to-date, free DTCsearch.com!

    You cannot send me a private message using this forum. Use my email instead: vitaliy[@]scantool.net.

  3. #3
    Newbie
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    8
    Quote Originally Posted by Vitaliy View Post
    The latest version of ELM327 is 1.3a. Yours is showing up as 1.5, which means you got ripped off (they sold you a dud).
    I know it is chinese clone, but it could read my protocol & it shows that it is properly connected!!!!. BTW I tried ELM scantool ( this one http://www.scantool.net/scan-tools/elmscan-iso-usb.html ) a year ago but it made the same problem :S it shows that it is properly connected, but it could not read codes or sensor data.
    My problem is when I choose About from that page ( http://www.scantool.net/catalog/prod...d/43/image/56/ ) and then choose OBD Information I got ( http://img4.imageshack.us/i/obdc.jpg/ ) so it could get my Protocol & the LED indications light on.
    This is the scan tool which I mean ( http://www.made-in-china.com/image/2...LM-327-USB.jpg )

  4. #4
    VENDOR - ScanTool Vitaliy's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Phoenix, AZ
    Posts
    624
    The point is, ELM327 v1.5 does not exist. The latest version from Elm Electronics is 1.3a. So your scan tool is not running legitimate firmware, and is probably faking a successful connection.
    OBDLink MX: world's smallest, fastest, most advanced OBD/Bluetooth adapter with SW and MS CAN support. Read the review to learn more.
    Need to look up a diagnostic trouble code? Try the most up-to-date, free DTCsearch.com!

    You cannot send me a private message using this forum. Use my email instead: vitaliy[@]scantool.net.

  5. #5
    What can I say? I like serial. Curiosity's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Florence Yall, BFKY
    Posts
    2,684
    Your car is defective. You need a new car.

    But seriously, there could be something wrong with the OBD-II port or cable if 2 different interfaces are showing the same problem. See if autozone or some place will check your car with theirs for free.

  6. #6
    Low Bitrate sinclairvital's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    61
    Quote Originally Posted by tata12001 View Post
    My car is Nissan Tiida 1.6 ( HR16DE )
    What year is the car?

    By the way, which device reports 1.5a??

  7. #7
    What can I say? I like serial. Curiosity's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Florence Yall, BFKY
    Posts
    2,684
    That little square one says 1.5a http://www.made-in-china.com/image/2...LM-327-USB.jpg

    It's a reverse engineered one LOL It does work, but if it doesn't, well, try to get a refund I guess.

  8. #8
    Newbie
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    8
    Quote Originally Posted by sinclairvital View Post
    What year is the car?

    By the way, which device reports 1.5a??
    My car is 2006
    And the device is http://www.made-in-china.com/image/2...LM-327-USB.jpg

    It could read my protocol & the LED light on when it is connected, this is weird!!!

    Should I restart after changing the port number ? or after installing the driver & software ?

    BTW I did not buy it till now, but I just try it from a friend as I really need it. but the same problem appears as before

    Really I need help

  9. #9
    VENDOR - ScanTool Vitaliy's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Phoenix, AZ
    Posts
    624
    Try connecting with ignition in key off position. If the scan tool still detects the protocol, it's faking it.

    Where was the car originally purchased?
    OBDLink MX: world's smallest, fastest, most advanced OBD/Bluetooth adapter with SW and MS CAN support. Read the review to learn more.
    Need to look up a diagnostic trouble code? Try the most up-to-date, free DTCsearch.com!

    You cannot send me a private message using this forum. Use my email instead: vitaliy[@]scantool.net.

  10. #10
    Newbie
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    8
    Quote Originally Posted by Vitaliy View Post
    Try connecting with ignition in key off position. If the scan tool still detects the protocol, it's faking it.

    Where was the car originally purchased?
    I tried to connect it with ignition OFF & also ON !! ,but it refused to get any information , the car engine should be running to connect to the ECU & get the information.Is there some sort of protection on the ECU ?

    The car was purchased from Kingdom of Saudi Arabia 2006 , it is gulf specs

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Problem Connecting to ELM 327
    By Scoop in forum CF Bug Reports
    Replies: 6
    Last Post: 06-13-2010, 05:36 AM
  2. Elm 327 emulator
    By StefanVikman in forum Engine Management, OBD-II, Engine Diagnostics, etc.
    Replies: 9
    Last Post: 03-12-2010, 07:36 AM
  3. ELM 327 on 2008 GTI
    By ronjon228 in forum Engine Management, OBD-II, Engine Diagnostics, etc.
    Replies: 8
    Last Post: 07-29-2008, 07:07 PM
  4. elm 327 won't talk to PCM..........or maybe it's the other way around.......
    By greatwhite in forum Engine Management, OBD-II, Engine Diagnostics, etc.
    Replies: 1
    Last Post: 05-12-2008, 09:33 AM
  5. ELM 323 or 327?
    By Hoohar in forum Engine Management, OBD-II, Engine Diagnostics, etc.
    Replies: 5
    Last Post: 01-24-2007, 02:19 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •