Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: PC not going into hibernation when using RR.

  1. #1
    Constant Bitrate ephyouckay's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    118

    PC not going into hibernation when using RR.

    Setup:
    via m10000
    carnetix p1900

    My pc goes into hibernation all the time as long as i use my extended button whether i have RR running or not.

    However, when i have RR running and i let the p1900 do its job, it doesnt go into hibernation. When RR is not running itll go into hibernation just fine and start up just fine.

    My wiring is all correct and is the solder is solid.

    What is going on here?

  2. #2
    Calm
    Down
    Or
    Get
    A
    2
    Week
    Vacation
    -Love
    The
    Forum
    Policeman
    Wiredwrx's Avatar
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    3,605
    Quote Originally Posted by ephyouckay View Post
    Setup:
    via m10000
    carnetix p1900

    My pc goes into hibernation all the time as long as i use my extended button whether i have RR running or not.

    However, when i have RR running and i let the p1900 do its job, it doesnt go into hibernation. When RR is not running itll go into hibernation just fine and start up just fine.

    My wiring is all correct and is the solder is solid.

    What is going on here?
    Does it hang, or shut down completely?

    Michael
    ...I love the French language...especially to curse with...Nom de Dieu de putain de bordel de merde de saloperies de connards d'enculés de ta mère. You see, it's like wiping your *** with silk, I love it.

  3. #3
    Constant Bitrate ephyouckay's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    118
    it hangs i believe. i couldnt tell because my screen gets shut down from the p1900.

    however, it turns off when the p1900 turns off so that leads me to think it hangs. one thing that i found relaly weird was that if i tried to do it with the extended power switch when i realized the p1900 didnt shoot it into hibernation, the button doesnt do anything.

  4. #4
    Calm
    Down
    Or
    Get
    A
    2
    Week
    Vacation
    -Love
    The
    Forum
    Policeman
    Wiredwrx's Avatar
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    3,605
    Quote Originally Posted by ephyouckay View Post
    it hangs i believe. i couldnt tell because my screen gets shut down from the p1900.

    however, it turns off when the p1900 turns off so that leads me to think it hangs. one thing that i found relaly weird was that if i tried to do it with the extended power switch when i realized the p1900 didnt shoot it into hibernation, the button doesnt do anything.
    First, try and connect the screen to a constant source, so that you can see what is happening.

    I seems like there might be an issue with your OS if you can't get it to hibernate even with the switch, though you do contradict yourself on that issue, in the first post you said it does hibernate correctly with the button, and then in the last post you say it does not.

    Bring it inside and try the computer on a home PS to make sure it hibernates correctly.

    And by the way, how is the P1900 sending the hibernate pulse to the MB, if you have a switch connected to the MB.

    Michael
    ...I love the French language...especially to curse with...Nom de Dieu de putain de bordel de merde de saloperies de connards d'enculés de ta mère. You see, it's like wiping your *** with silk, I love it.

  5. #5
    FLAC Machinehead's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    hijacks small portable city
    Posts
    1,381
    Check your RR.ini file. Make sure hibernateaware=false.

    That causes a lot of issues.

  6. #6
    Constant Bitrate ephyouckay's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    118
    Quote Originally Posted by Wiredwrx View Post
    And by the way, how is the P1900 sending the hibernate pulse to the MB, if you have a switch connected to the MB.

    Michael
    its spliced in.

    Hibernateaware need to be FALSE????

    Mine is on TRUE. If i change it on false it still hibernates?

  7. #7
    Constant Bitrate ephyouckay's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    118
    btw, something else i noticed today that is very weird.

    if i put it in hibernation manually using the extended power button while in RR and i try to wake it automatically with the p1900, nothing happens. it doesnt turn on. Then when i turn it on manuall witht eh power button, it doesnt even resume from hibernation but instead it starts fresh.

    im gonna try to hook up my 17" to see wtf is going on cuz it seems reallly weird.

  8. #8
    Constant Bitrate ephyouckay's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    118
    ok, i figured out what it is!

    I believe it is the Audigy external soundcard that i am running the 2NX.

    When i unplug the USB connected from the pc to the audigy, i have no problems hibernating with the auto shutdown controller from the p1900.

    When the audigy was plugged in and i ran a 17" LCD to see what was going on when i turned the ignition off, i was still able to navigate through RR and windows but it never went into hibernation whether it was from the p1900, my extended power switch or even through the start menu --> shutdown --> hibernation method.

    I also tried messing around with the power settings for that USB hub root such as turning the USB device on and off when pc is turned off etc. and it didnt change anything.

    So yea, to sum it up, when the audigy 2NX is plugged in and i have RR running, i cant get the pc to go into hibernation via p1900 ignition trigger but if i have RR closed and i am just in windows the pc goes into hibernation via p1900 ignition trigger.

    I am able to use the extended power button at all time to trigger hibernation whether i have RR running or not. However, the only time i cant get the extended power button to trigger hibernation is when the p1900 ignition trigger gails to trigger hibernation while RR is running and i attempt to trigger hibernation with the extended power button. At that point no method of hibernation works.

    I know its all a bit confusion so let me know if i can clear something up.

    I have the soundcard unplugged right now until i can figure out the problem. Anyone have any suggestions?\


    ok, i did some searching and found this

    http://www.mp3car.com/vbulletin/road...ndby-rr-2.html


    Here is my RR.ini


    voice=true
    musicpath=D:\My Music\
    videopath=C:\Videos\
    dvdpath=Internal
    launchpath=C:\Program Files\Road Runner\Launch\
    winamppath=C:\Program Files\Winamp\
    skinpath=C:\Program Files\Road Runner\skins\BMV2\
    mpcpath=C:\Program Files\Road Runner\mplayerc.exe
    screentype=16:9
    videoautohide=true
    videohidetime=4
    hidemouse=false
    coverfile=*.jpg
    albumart=*.txt
    useid3=3
    showid3playlist=true
    showid3browse=true
    gpsmode=2
    gpsport=0
    mapmonkeypath=C:\DestinatorApps\Map Monkey\MapMonkey.exe
    gpspath=C:\Program Files\iNav\iGuidance\iGuidanceUMPC.exe
    gpsname=IGuidance
    exitmode=4
    showicons=true
    showextensions=false
    titlesafter=-
    listfollowssong=false
    resumemusic=2
    audiorepeat=off
    audioshuffle=off
    gammamode=1
    gammapath=C:\Program Files\Road Runner\Gamma\GammaControl.exe
    dateformat=MM/DD/YY
    timeformat=HH:MM:SS AM/PM
    id3listformat=%artist% / %title%
    id3browseformat=%artist% / %title% / %genre% / %album%
    mastervolmap=0
    listnumbers=false
    noformat=false
    hidewinamp=true
    visuname=!Winamp Gen!AVS
    overspeed=80
    scrollmode=2
    builtinvideo=true
    disableinternat=true
    locale=0
    hidetaskbar=true
    hidedesktop=true
    radiomode=0
    radioline=0
    lazytag=false
    allowallfreqs=false
    browsertype=0
    browserpath=C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
    mapvol=30
    standardphonebook=0
    maxcalllistentries=100
    debugmode=false
    hibernateaware=false
    enableclipping=true
    soundcard=0
    nozoom=0
    ipoddrive=Click here to set drive
    resolution=800x600x32x60
    usegestures=true
    leavemousealone=false
    hibernatereload=true
    forcehibernate=false
    closeapps=false
    cityweather=Issaquah, WA
    weatherunits=USA
    usecar2pc=true
    [lsxvoidsettings]
    preload=alt_menu_cont.skin;MAIN MENU
    preload=alt_menu_cont2.skin;SUB MENUS
    preload=audio_player_advanced.skin;AUDIO
    preload=audio_player.skin;AUDIO ADV
    preload=EXTERNAL_GPS.skin;NAVIGATION
    preload=audio_browser.skin;LIBRARY
    preload=PICK_menu.skin;TOOLS
    MAINBUTTON1=0
    MAINBUTTON2=1
    MAINBUTTON3=2
    MAINBUTTON4=3
    MAINBUTTON5=9
    MAINBUTTON6=25
    MAINBUTTON7=6
    MAINBUTTON8=7
    MAINBUTTON9=8
    MAINBUTTON10=9
    MAINBUTTON11=10
    MAINBUTTON12=11
    MAINBUTTON13=12
    MAINBUTTON14=13
    MAINBUTTON15=14
    MAINBUTTON16=15
    MAINBUTTON17=16
    MAINBUTTON18=17
    MAINBUTTON19=18
    MAINBUTTON20=19
    MAINBUTTON21=20
    MAINBUTTON22=21
    MAINBUTTON23=22
    MAINBUTTON24=23
    MAINBUTTON25=24
    MAINBUTTON26=25
    MAINBUTTON27=16
    MAINBUTTON28=2
    MAINBUTTON29=1
    MAINBUTTON30=9
    MAINBUTTON31=17
    MAINBUTTON32=31
    MAINBUTTON33=34
    MAINBUTTON34=25
    MAINBUTTON35=16
    MAINBUTTON36=39
    MAINBUTTON37=32
    MAINBUTTON38=23
    MAINBUTTON39=41
    MAINBUTTON40=25
    MAINBUTTON58=57
    MAINBUTTON59=58
    MAINBUTTON60=59
    MAINBUTTON61=63
    MAINBUTTON62=61
    custompath1=
    custompath2=
    custompath3=
    custompath4=
    custompath5=
    custompath6=
    DISK1=c:
    DISK2=d:
    DISK3=
    DISK4=
    DISK5=
    FREE50=EMPTY
    FREE51=EMPTY
    FREE52=EMPTY
    FREE53=EMPTY
    FREE54=EMPTY
    FREE55=EMPTY
    SLOT=5
    PSETNAME1=Akon - Konvicted
    PSETNAME2=Nas - Hip Hop Is Dead (retail) (2006) (malcko The Infamous)
    PSETNAME3=P Diddy- Press Play(withcovers) A Dhz.inc Release
    PSETNAME4=Recent
    PSETNAME5=My Music
    menuopt=2
    TRACKNUM_P1=135
    SONGPOS_P1=00:44
    TRACKNUM_P2=1
    SONGPOS_P2=00:00
    TRACKNUM_P3=1
    SONGPOS_P3=00:00
    TRACKNUM_P4=1
    SONGPOS_P4=00:00
    TRACKNUM_P5=1
    SONGPOS_P5=00:00
    igding=
    fav=
    FLCOMPASS=
    IMGCOMPASS=
    attvol_low=120
    attvol_high=255
    ATTENTION=0
    HELPSYS=1
    TOD=0
    TODS=1
    [endlsxvoidsettings]
    pauseonvoice=1

  9. #9
    Constant Bitrate ephyouckay's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    118
    bump! anyone?

  10. #10
    Constant Bitrate ephyouckay's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    118
    bump! if anyone knows anything please help!! ever since i removed the sound card i havent had the problem.

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. REQUEST: Run Multiple RR instances
    By Jarrod in forum Road Runner
    Replies: 33
    Last Post: 12-21-2008, 07:54 AM
  2. Replies: 0
    Last Post: 09-23-2006, 08:38 PM
  3. TOMTOM / Pocket PC Emulator / RR
    By craignichollls in forum Road Runner
    Replies: 107
    Last Post: 08-25-2006, 03:51 PM
  4. Replies: 1
    Last Post: 06-25-2006, 07:12 PM
  5. Replies: 9
    Last Post: 12-05-2005, 03:07 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •