Results 1 to 5 of 5

Thread: MZ-plugin line 1&2 troubles...

  1. #1
    Maximum Bitrate Raas's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    The Netherlands
    Posts
    626

    MZ-plugin line 1&2 troubles...

    Hi,

    Iīm currently working on my home mp3-player which has also a SEIKO 40x4 LCD (The LM-type). (basically the same as in the car.. now only to use with my home system...)
    The computer this time is an old compaq deskpro 4000 with a pentium 166mmx and 3 old hdīs together ~ 9gb.
    The LCD-connetion is ok, iīve checked this many times, and also LCDPRINT doesnīt give me an error and nicely displays all the test messages I send to the display, and itīs ok everytime.

    But now, when I load winamp and using the Markus Zehnder -plugin (latest version) line 1&2 get all messed up. 3&4 are pretty ok except for the first character on the 3rd line. The characters that has to be displayed are actually displayed but theyīre pretty much ībouncingī a bit to the left and the right..

    Iīve played for about 3 hours and almost changed everything about some timing and stuff, but even when I refresh the display only 1 x per second the problem still occurs, only the bouncing is very slow (1x/sec )
    I donīt have a clue here because I can let LCDPRINT update the lcd like 10x/sec without a problem/glitch)

    I even thought it might be a problem with the latest version so I switched back to an earlier version, but the problem is still there.

    The comp is controlled via a hacked keyboard... (duh), but everything is ok here.

    Oh yeah.. OS is win95 OSR 2 with BF FTP-server and WinVNC running in the Background.. but even switching them of didnīt solve the problem.

    Anyone got a clue ?

    Thanks in Advance !

    Greetz,
    Raas - The Netherlands
    ME: VIA epia m10000, lilliput 7', opus 150w, 80gb<br>
    GF: IBM Thinkpad 380, ext. 3.5 80gb, 40x4, PB-IR

  2. #2
    FLAC
    Auto Apps:loading...
    moahdib's Avatar
    Join Date
    Jul 2000
    Posts
    1,017
    Try other plugins. There is one called WinLCD that you can try. It's for parallel wired char LCD's only. you gotta mess with the ini file also.
    Here is link to download it since the author homepage is not up anymore.

    http://home.attbi.com/~danielsoh/winLCD.zip

    I have some info on other plugins for char LCDs on my website. Look under software.
    04 Acura TL w/ core2duo 2ghz laptop w/ 1gb RAM on a docking station.

    Fast car, fast PC. ;)

    http://www.arcdesigns.net/carpc/

    My TL CarPC ver2

    FSR Flash Skin w/ moving weather maps

  3. #3
    Maximum Bitrate Raas's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    The Netherlands
    Posts
    626
    I havenīt tried other plugins actually, I will do this.. but.

    I would like to use the markus zehnder plugin because the output to the char.lcd is totally cutomizable (?), and it supports multiple playlists, and also can be used with albumlist..

    But I will try other lcd plugins and lett you guys know how this goes...

    Greetz,
    Raas - The Netherlands
    ME: VIA epia m10000, lilliput 7', opus 150w, 80gb<br>
    GF: IBM Thinkpad 380, ext. 3.5 80gb, 40x4, PB-IR

  4. #4
    Variable Bitrate mp3hombre's Avatar
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Montreal / Los Angeles
    Posts
    266
    Have you tried changing settings for your parallel port in the BIOS?

  5. #5
    Maximum Bitrate Raas's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    The Netherlands
    Posts
    626

    Stupid Software Bios

    Hi,

    Well, this is one strange bios..
    1st.. it doesnīt īsitī on some chip or something., It resides in a small (21mb) partition on the harddrive..
    2nd.. I thought Iīve checked all settings in the bios, but I couldnīt change anything else than the irq,dma and port-numbers.. I didnīt see anything about EPP/ECP or anything like that..
    However, when I go to windows (control panel) it says that thereīs a ECP-printerport installed...

    I donīt get it... lcdprint just fine.. but the best char.lcd.plugin wonīt work....

    Greetz
    Raas - The Netherlands
    ME: VIA epia m10000, lilliput 7', opus 150w, 80gb<br>
    GF: IBM Thinkpad 380, ext. 3.5 80gb, 40x4, PB-IR

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •