Results 1 to 4 of 4

Thread: Lilliput standby problem

  1. #1
    Constant Bitrate
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Cornwall, England
    Posts
    161

    Lilliput standby problem

    I just received my new 2008 Lilliput 7 inch touch screen which I have hooked up to my VoomPC 2. Everything seems OK except a small issue with the stand-by...

    When I turn off my switch (simulating ignition switch), the computer goes into standby, but then comes back on again within 10 secs. If I unplug the Lilliput USB cable and switch off the ignition, it does what it is supossed to.

    How can this happen, as I am using a M2ATX power supply, and with the ignition off, it shouldn't be powering the PC???

    Any ideas?
    ViVE - Volkswagen In Van Entertainment:

    VoomPC 2, VIA C7 2GHz
    7" Lilliput
    120Gb Sata drive
    1GB RAM


    [||||||||||] 100% - Planning
    [||||||||||] 100% - Software coding
    [||||||||||] 100% - Built

    (Always tweaking!)

  2. #2
    Neither darque nor pervert DarquePervert's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Elsewhere
    Posts
    13,950
    The USB devices are bringing the computer out of standby.
    Turn off power management for the USB devices in the Device Manager.
    Have you looked in the FAQ yet?
    How about the Wiki?



    Under normal circumstances, a signature would go here.

  3. #3
    Constant Bitrate
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Cornwall, England
    Posts
    161
    In the USB section of the Device manager, I selected the USB hub with the Lilliput connected and the box is ticked 'Allow the computer.......etc.'

    I have tried both options, ticked and unticked, but it still won't stay in standby mode!

    What am I doing wrong?
    ViVE - Volkswagen In Van Entertainment:

    VoomPC 2, VIA C7 2GHz
    7" Lilliput
    120Gb Sata drive
    1GB RAM


    [||||||||||] 100% - Planning
    [||||||||||] 100% - Software coding
    [||||||||||] 100% - Built

    (Always tweaking!)

  4. #4
    Constant Bitrate
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Cornwall, England
    Posts
    161
    Right, I have played around for hours and eventually got it to stop coming out of standby.

    Control Panel\System\Hardware\Device Manager..

    selected 'Mice and other Pointing devices'

    then 'USB Touchscreen controller'

    selected 'Power Management' tab, and deselected 'Allow this device to bring computer out of standby'

    It works now, but I can't get S3 standby to work. But oh well, at least it is doing what I want!

    ViVE - Volkswagen In Van Entertainment:

    VoomPC 2, VIA C7 2GHz
    7" Lilliput
    120Gb Sata drive
    1GB RAM


    [||||||||||] 100% - Planning
    [||||||||||] 100% - Software coding
    [||||||||||] 100% - Built

    (Always tweaking!)

Similar Threads

  1. Diagnosing problem with resume from standby
    By hari-bhari in forum Centrafuse
    Replies: 2
    Last Post: 10-10-2007, 09:16 PM
  2. Problem: Standby, Hibernate, can only resume once
    By wuzzaap123 in forum General Hardware Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 08-30-2006, 12:19 PM
  3. Lilliput problem - Gain settings seem to reset
    By Cheater2k in forum LCD/Display
    Replies: 12
    Last Post: 09-29-2004, 06:26 PM
  4. Media Car not responding... Lilliput problem?
    By carpcnoobie in forum MediaCar
    Replies: 3
    Last Post: 09-01-2004, 02:38 PM
  5. Lilliput Fuzzy screen, resolution problem?
    By vcbb5 in forum LCD/Display
    Replies: 1
    Last Post: 07-04-2004, 01:13 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •