Results 1 to 4 of 4

Thread: Choppy sound, pausing sound, slow hibernate.

  1. #1
    Variable Bitrate 84RegalRider's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    San Diego
    Posts
    427

    Choppy sound, pausing sound, slow hibernate.

    If you got any ideas it would be great.

    So for starters it looks like winamp freezes in roadrunner every now and again, playtime stops but systemtime keeps going.

    also the sound has like cracking in it and is just overall poor.

    and going into hibernate is super slow and resuming is quick.

    all this happens after a few days after a fresh install.
    works perfect for a few days, then starts messing up, so i do a system restore and i get a day or 2 back, then back to hell.

    Software installed:
    WinXP service pack 3
    RR 10-20-08 (whatever was the latest ver on that date)
    creative soundcard drivers.
    flash_player_10_active_x
    klite 4 video codecs
    in_zm4a.dll for winamp
    Core duo
    1tb harddrive
    256 ddr
    8 lilliput
    bu-353

    still installing...

  2. #2
    FLAC
    Join Date
    May 2006
    Location
    Calgary, Alberta
    Posts
    1,718
    Causes of the choppiness could be a lack of resources like processing power or RAM. Or it could just be a bad chipset driver, try downloading all the newest drivers for your motherboard if you're using onboard sound.
    Causes of the crackling could be a bad driver or just the on board sound picking up the movement of the head on the hard drive. I get this all the time but can't hear it over the music. It's actually why I purchased a sound card for my home desktop, I was getting the feedback from Audacious (Linux Winamp).

    Or it could all be caused by Windows Service Pack 3, there's a method for removing it on the internet, you don't need it in your car. In fact I think all service packs are pointless if the computer's not hooked up to the internet. The method involves a very long string entry but I know it works.
    Ampie Case
    2.5" Hard Drive 80GB Samsung 5400RPM
    256 MB DDR2 PC5400
    Xenarc 700TSV - VGA Monitor
    Intel D945GCLF Motherboard
    M2-ATX-HV

    2005 Honda Civic

  3. #3
    Variable Bitrate 84RegalRider's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    San Diego
    Posts
    427
    Thanks alot. I was going to try going back to service pack 2. Hope that works.
    Core duo
    1tb harddrive
    256 ddr
    8 lilliput
    bu-353

    still installing...

  4. #4
    Variable Bitrate 84RegalRider's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    San Diego
    Posts
    427
    PROBLEM FOUND

    windows was putting my hard drive in pio mode instead of dma mode.

    so im going to remount the harddrive and switch out sata cables but this is the same way ive had 2 other harddrive mounted so it might be the harddrive itself.

    WD green 1tb sata. might want to stay away from that if you can.
    Core duo
    1tb harddrive
    256 ddr
    8 lilliput
    bu-353

    still installing...

Similar Threads

  1. Navigation slow to resume after hibernate - 1.1.0.0
    By sinister99 in forum StreetDeck Bug Reports
    Replies: 7
    Last Post: 12-10-2007, 08:38 PM
  2. Indexing music in 1.0.9.8 Failed
    By hovalistic in forum StreetDeck
    Replies: 0
    Last Post: 07-07-2007, 11:19 AM
  3. USB sound + USB DVD = SLOW
    By TimW in forum General Hardware Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 06-23-2006, 01:19 PM
  4. Lilliput 619 choppy sound and video
    By black06stang in forum LCD/Display
    Replies: 0
    Last Post: 06-04-2006, 12:05 PM
  5. hibernate issues being slow
    By toxsickcity in forum General Hardware Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 08-15-2005, 12:00 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •