Results 1 to 6 of 6

Thread: Windows XP Hangs when Resuming from Hibernation Only When USB Devices Plugged In

  1. #1
    Raw Wave tbird2340's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Poland, OH
    Posts
    2,000

    Windows XP Hangs when Resuming from Hibernation Only When USB Devices Plugged In

    I have a Windows XP Pro CarPC that hangs when resuming from hibernation.. I narrowed it down to it only happening when a USB device is plugged in..

    When no USB devices are plugged in it comes out of hibernation fine.. When any USB device is plugged in the resuming progress bar will fill up but will never go into windows.. It just stays at the black screen with the progress bar all the way filled and I have to hard reset, delete the restoration data, and then get into Windows.

    I have an Asus K8V-VM motherboard with a SSD master drive and a SATA full size HDD. I have updated all the motherboard drivers and all other drivers, ran all updates including SP3, etc..

    I will note that I did have this PC with all hardware (except the SSD) working with hibernation fine with all the same USB devices..

    I recently got the SSD and formatted and reinstalled and ever since I haven't been able to resume w/ USB devices in..

    I'm flat out of ideas..

    Thanks!
    Current Vehicle: 2007 Dodge Nitro

    Second Vehicle: Sold it :( 2005 Dodge Ram 1500 Quad Cab

    First Vehicle: 2003 Ford Ranger

  2. #2
    Constant Bitrate popi79's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    150

    Same

    Same here, I think is that the usb rail must be overloaded, I'm trying an external powerd usb hub and see...
    "Most of the users you'll see in this site are still learning specially me"

  3. #3
    Raw Wave tbird2340's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Poland, OH
    Posts
    2,000
    But I even try it with just ONE USB device and it does the same thing and it's only a bluetooth usb stick.. That can't be drawing too much.. Also tried it with just the wifi adapter plugged in with same results..
    Current Vehicle: 2007 Dodge Nitro

    Second Vehicle: Sold it :( 2005 Dodge Ram 1500 Quad Cab

    First Vehicle: 2003 Ford Ranger

  4. #4
    Constant Bitrate popi79's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    150

    Psu?

    What psu are you using?
    "Most of the users you'll see in this site are still learning specially me"

  5. #5
    Neither darque nor pervert DarquePervert's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Elsewhere
    Posts
    13,948
    Check the BIOS to make certain that any ability to boot from USB is disabled.
    Have you looked in the FAQ yet?
    How about the Wiki?



    Under normal circumstances, a signature would go here.

  6. #6
    Raw Wave tbird2340's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Poland, OH
    Posts
    2,000
    Well I looked in the BIOS and didn't see anything related to USB booting..

    However, I did reset the BIOS to defaults just for grins and it started working again..

    Who knows!?
    Current Vehicle: 2007 Dodge Nitro

    Second Vehicle: Sold it :( 2005 Dodge Ram 1500 Quad Cab

    First Vehicle: 2003 Ford Ranger

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: 03-21-2008, 04:23 AM
  2. USB devices need to be reseated after hibernation
    By pinga in forum General Hardware Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 02-28-2007, 01:39 PM
  3. Run WinCE & XP together
    By ShawJohn in forum Software & Software Development
    Replies: 12
    Last Post: 11-07-2005, 05:09 PM
  4. USB Devices, and Hibernation / Suspend to RAM
    By t0ffluss in forum General Hardware Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 01-06-2003, 08:40 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •