Results 1 to 8 of 8

Thread: Missing system32/config.sys

  1. #1
    Low Bitrate PHiLiSO's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    detroit
    Posts
    80

    Missing system32/config.sys

    when i boot windows xp i get an error saying the config.sys is missing or corrupt, and it tells me to boot from cd and repair. I was wondering if any of you knew how to fix this problem without having to reinstall windows and all my drivers and stuff.
    How in the world would you put the special AirPort card in a PC? Mine is a Mac anyway but it's too old to AirPort. I just use a zip drive to transfer.

  2. #2
    Neither darque nor pervert DarquePervert's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Elsewhere
    Posts
    13,949
    Quote Originally Posted by PHiLiSO
    when i boot windows xp i get an error saying the config.sys is missing or corrupt, and it tells me to boot from cd and repair. I was wondering if any of you knew how to fix this problem without having to reinstall windows and all my drivers and stuff.
    WindowsXP doesn't utilize a CONFIG.SYS. That's a throwback to the days of DOS.
    Whatever is telling you this is lying. I'd search anti-spyware & anti-virus websites for your solution.
    Have you looked in the FAQ yet?
    How about the Wiki?



    Under normal circumstances, a signature would go here.

  3. #3
    Maximum Bitrate
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Illinois
    Posts
    490
    i got that a few time. a simple reboot took care of it for me though

  4. #4
    MySQL Error jcdillin's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Miami, FL
    Posts
    4,043
    is it saying missing system32/config? if it is, try booting from your XP cd go to the recovery console and run chkdsk /f that might clear up your problem
    肚子笑痛了
    S60 Install

  5. #5
    Variable Bitrate
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Belgium - Oostmalle
    Posts
    240
    Quote Originally Posted by DarquePervert
    WindowsXP doesn't utilize a CONFIG.SYS. That's a throwback to the days of DOS.
    Whatever is telling you this is lying. I'd search anti-spyware & anti-virus websites for your solution.
    This config is a map, not a file. Had this problem a few times. Still don't know what causes the problem. Doing a repair from the recoveryconsole (from the XP-cd) with chkdsk /f will indeed solve the problem. Good luck.
    Car : Hyundai Tucson
    Carpc :
    Lilliput 7" touchscreen indash 90% done
    PSU : M2-ATX
    Epia M10K /512DDR/80GB Maxtor
    Software : Windows XP Pro 100% done
    RR with DigitalFX skin
    In car : 80% done

  6. #6
    Low Bitrate PHiLiSO's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    detroit
    Posts
    80
    chkdsk /f isnt an option at all.
    How in the world would you put the special AirPort card in a PC? Mine is a Mac anyway but it's too old to AirPort. I just use a zip drive to transfer.

  7. #7
    Super Moderator xBrady's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    USA
    Posts
    3,687
    Quote Originally Posted by PHiLiSO
    chkdsk /f isnt an option at all.
    Are you at the recovery console?
    AMD XP 2600+/512MB RAM/120GB hard drive
    Opus 150W/DVD/GPS/7" Lilliput TS/802.11g/Bluetooth
    Installed.


    -GPSSecure- - GPS Tracking
    -AltTabber2.2.2- - Handy touchscreen utility.

  8. #8
    MySQL Error MatrixPC's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Beach City, Socal
    Posts
    4,053
    I have this a few time. Sometime a simple "Push a button" fixed the problem. Sometime, I have to reseat the memory.
    If you are working on the inside of the PC around the memory area and/or have the PC bump "drop/kick" or whatever that knock the memory loose, try reseat the memory.
    Most of the time that solve my problem with all the "missing file or corrupted" for no reason or no change in system files.
    2004 Matrix XR A7N8X-VM/400 AMD XP-M 2500+, DS-ATX
    89 Supra Turbo P3 600E@750/Abit BE6 II, Alpine M-BUS Car2PC.
    Y2K Accord Dell GX150
    RoadRunner is the best FE PERIOD
    EmoRebellion is a SCAMMER

Similar Threads

  1. Bug Reports
    By frodobaggins in forum FrodoPlayer
    Replies: 168
    Last Post: 10-16-2004, 12:25 AM
  2. Replies: 10
    Last Post: 10-12-2004, 03:43 PM
  3. What am I missing?
    By phatrabbitzz in forum Newbie
    Replies: 1
    Last Post: 07-27-2004, 09:10 PM
  4. IDE adapter without missing pin???
    By dank_Army in forum General Hardware Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 02-22-2004, 02:01 PM
  5. Replies: 15
    Last Post: 04-22-2003, 09:37 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •