Results 1 to 7 of 7

Thread: Win's 2-second delay: faster bootup?

  1. #1
    Variable Bitrate
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    NJ, USA
    Posts
    242

    Post Win's 2-second delay: faster bootup?

    Is there a way to supress the 2-second boot delay Win98 loves doing upon bootup? TweakUI will let you disable the splash screen but it still seems slow upon bootup. Any way to do this without using 98Lite? Thanks.
    P4 2.4GHz, Intel mobo w/onboard sound & video, 128MB memory, 100GB Seagate Momentus laptop drive, Xenarc 700TSV 7" touchscreen, IRman using Girder, 150W Opus dc/dc psu, Alpine CDA-9835 h/u, MBQuart speakers, Infinity 15" sub, MTX amps.

  2. #2
    Unregistered User ODYSSEY's Avatar
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    Raleigh, NC USA CarPC Ver3: [▓▒▒
    Posts
    1,568

    Post

    I believe you can change a setting in the msdos.sys file. Just open it in notepad.

    ODYSSEY
    ODYSSEY

    Quote Originally Posted by Tidder View Post
    Hey, as long as it's not any particular race I'm offending, I can stand to be a pedophile.
    All information expressed in this post is my opinion, and should not be regarded as a statement of fact.
    Digital-Car UK|

    (\__/)
    (='.'=)
    (")_(")

  3. #3
    Variable Bitrate
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    NJ, USA
    Posts
    242

    Post

    I had looked and found a few settings I thought might make a difference but so far, no luck.
    P4 2.4GHz, Intel mobo w/onboard sound & video, 128MB memory, 100GB Seagate Momentus laptop drive, Xenarc 700TSV 7" touchscreen, IRman using Girder, 150W Opus dc/dc psu, Alpine CDA-9835 h/u, MBQuart speakers, Infinity 15" sub, MTX amps.

  4. #4
    FLAC
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Here, There, Everywhere
    Posts
    1,436

    Post

    Originally posted by Tony S:
    <STRONG>Is there a way to supress the 2-second boot delay Win98 loves doing upon bootup? TweakUI will let you disable the splash screen but it still seems slow upon bootup. Any way to do this without using 98Lite? Thanks.</STRONG>

    I found the answer on one of the mp3car.com sites!

    try adding this to your msdos.sys file

    "BootDelay=0"

    credit goes to allroy for that one....
    Project - GAME OVER :(

  5. #5
    mpt
    mpt is offline
    Constant Bitrate
    Join Date
    Jun 2000
    Location
    Setubal, Portugal - Europe
    Posts
    119

    Talking

    Also try Logo=0 for 0.5 sec less on boot (disables startup logo), and disable the start sound when windows comes up.

    mpt
    mpt

  6. #6
    Maximum Bitrate
    Join Date
    Jun 2000
    Location
    Salt Lake City, UT, USA
    Posts
    469

    Post

    Does the "bootdelay=0" help any if you are just running DOS? I did get rid of the splash screen but I'm not sure if the 2 second delay is a problen in DOS...
    1983 BMW 733i
    Cyrix 166 32MB with MPXPLAY And no display. Player sits on the back seat with a keypad in front. Someday I'll mount this thing for good...
    *****************************
    Gathering parts for carplayer v2.0!

  7. #7
    Variable Bitrate
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    NJ, USA
    Posts
    242

    Post

    This'll work on Win98, guys.......and I guess it would go where the other main params are, up top? I'll have to give it a shot.
    P4 2.4GHz, Intel mobo w/onboard sound & video, 128MB memory, 100GB Seagate Momentus laptop drive, Xenarc 700TSV 7" touchscreen, IRman using Girder, 150W Opus dc/dc psu, Alpine CDA-9835 h/u, MBQuart speakers, Infinity 15" sub, MTX amps.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •