Page 17 of 17 FirstFirst ... 7891011121314151617
Results 161 to 168 of 168

Thread: Xport 2 and Compass... THE solution for hibernation

  1. #161
    FLAC ShawJohn's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    On the edge!
    Posts
    1,790
    if you get a situation where xport3 has locked up, been terminated, and then restarted... (i had more than one copy of xport in different places) ...xport from another location, it loses access to the com ports that were set first time, and you have to create new ones...

    Problem is after enough times it won't allow the use of low port numbers, which means lots of GPS apps cannot find a port, some are restricted to com12

    How do I clear the unused/lost ports?

    I deleted the reg key but that didn't help


    All this happened because I was trying to split com1 which is OBD port, as well as Com3 GPS, can two instances of xport be run? Has anyone done it?

  2. #162
    What can I say? I like serial. Curiosity's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Florence Yall, BFKY
    Posts
    2,684
    If you have the new version, just hit the scan button and it should fix everything. It shouldn't be a problem if you have it in different locations, but 2 different versions can be a problem.

    Edit: Oh yes. 1.09 recalculated the port arbiter but didn't save the new value.

  3. #163
    MySQL Error MatrixPC's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Beach City, Socal
    Posts
    4,053
    Alright guys, I found something really interesting regarding to Xport3 version.
    GPS is the yellow earthmate with Emate2 driver.
    OS is XP SP2 with most of the latest update/patch and nLite by me.
    With Xport3 version after 1.06 (one with check box for USB devices), the GPS is dead cold after hibernate while other USB devices in the same hub work fine. I forgot what version I use a while but that version cause none of the devices in that hub to wake up. No not about power and idle stuff you been reading.
    With Xport3 version before 1.06 (1.04), work perfectly fine for me. .
    Although the version string still say 1.03 .
    I'm glad that I have some of the older version in the HD.
    2004 Matrix XR A7N8X-VM/400 AMD XP-M 2500+, DS-ATX
    89 Supra Turbo P3 600E@750/Abit BE6 II, Alpine M-BUS Car2PC.
    Y2K Accord Dell GX150
    RoadRunner is the best FE PERIOD
    EmoRebellion is a SCAMMER

  4. #164
    What can I say? I like serial. Curiosity's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Florence Yall, BFKY
    Posts
    2,684
    Well, that's not a good feature!
    Do you have it set to disable/enable the GPS or other devices? It's not always better to use that. I've found that some devices don't like it. Like if I use it on my WiFi, it will come back up disabled or fails to start up, then hibernate again and it's back.

  5. #165
    MySQL Error MatrixPC's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Beach City, Socal
    Posts
    4,053
    Quote Originally Posted by Curiosity View Post
    Well, that's not a good feature!
    Do you have it set to disable/enable the GPS or other devices? It's not always better to use that. I've found that some devices don't like it. Like if I use it on my WiFi, it will come back up disabled or fails to start up, then hibernate again and it's back.
    Nope, I didn't change anything.
    One thing I notice about the check box on 1.10 is that if I select only the GPS, other devices work but not the gps. GPS works again on 2nd or 3rd hibernation. But if I check another devices (TS)+GPS, the system is basically crawling. Nothing check, samethign as only GPS check.
    The reason I go back to the old version is that it one of the version I have long ago that work perfect which is 1.04/1.03 on my Supra setup.
    Also note that 1.04 work for me doesn't mean that work for you. I use 1.06 in my Matrix setup with a AyAy Sir GPS and that work fine too (but not in the supra with earthmate). What I mean is there is no version better than other, just find one that work for your hw. Interesting huh?
    2004 Matrix XR A7N8X-VM/400 AMD XP-M 2500+, DS-ATX
    89 Supra Turbo P3 600E@750/Abit BE6 II, Alpine M-BUS Car2PC.
    Y2K Accord Dell GX150
    RoadRunner is the best FE PERIOD
    EmoRebellion is a SCAMMER

  6. #166
    What can I say? I like serial. Curiosity's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Florence Yall, BFKY
    Posts
    2,684
    Yes, very interesting. I guess that's one word for it. The only thing that's really changed besides the auto devcon thing is probably the delay in opening the serial port after resuming. It's about 8 seconds right now, and was 20 in earlier versions. I wouldn't expect that to be a problem though.

  7. #167
    Low Bitrate thorolf15's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    France, Cruseilles
    Posts
    61
    Thanks alot for this! I tried with an older version, coming with the digitalfx skin, worked great except after hibernating. Will test the new version tomorrow!

    I have to say, I love this line from your site: "by clicking this, you agree that you have at least glanced at the large complicated instructions above"


    Planning: It's not my thing...
    Testing: Not really my thing either...
    Install: Guess around 60% Software takes soooo long....

    My install thread here

    The victim - a golf 4 130tdi 4wd

  8. #168
    Raw Wave justintime's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    2,695
    Anyone using Xport3 with GoopS? I can confirm GoopS has problems with Xport3 after resume from hibernation. At least for me it does!

    I can also confirm that it appears that my Toshiba HD-DVD player now thinks it is a Betamax!!!
    2002 Honda CR-V
    Carputer progress: 90% [▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ -]
    Spent so far: $1105.90


    Download the NEXUS Skin for Centrafuse
    ...or even Listen to my music

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •