Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 11 to 20 of 37

Thread: XM/Music sound being output simultaneously - 1.0.9.8 - 1.1.1.0

  1. #11
    _
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Little Elm, Texas
    Posts
    13,500
    While this issue has not directly been addressed by the developers, I will recomend retesting with the latest release (1.1.0.0) and reporting back with your findings.

    If the functionality has changed, we need to know about it.
    Jan Bennett
    FS: VW MKIV Bezel for 8" Lilliput - 95% Finished

    Please post on the forums! Chances are, someone else has or will have the same questions as you!

  2. #12
    FLAC Nola111's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    New Orleans, LA
    Posts
    1,197
    Problem still exists in 1.1.0.0 under Vista.

  3. #13
    FLAC Nola111's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    New Orleans, LA
    Posts
    1,197
    Problem still exists in 1.1.0.0a under Vista.

  4. #14
    FLAC Nola111's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    New Orleans, LA
    Posts
    1,197
    Just wanted to post an update on this. Creative released an updated driver for this sound card. I installed it, and the issue unfortunately still exists.

    The problem is definitely related to the fact that there is no choice for "S/PDIF In" under the "Volume" choice in Sat Radio settings (S/PDIF In is the input on the sound card that the XM unit is plugged into. In XP, there IS a choice for it, and everything works the way it is supposed to. With Vista's new sound engine, Streetdeck isn't seeing the SPDIF In level for some reason. I can get to the SPDIF In level in Windows Sound Mixer, and as stated in post #3, it mutes fine when I mute it in the Windows Sound Mixer.

    So we just need to get Streetdeck to work nice with the new Windows Mixer in Vista.

  5. #15
    Low Bitrate
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    62

    XM Module - 1.1.0.0

    What version of StreetDeck is this bug report for?

    1.1.0.0


    Please give a basic description of the issue here.

    XM Module


    Is the system that is listed in your CarPC specs under your user name the same system where you encountered this bug?

    Yes

    DELL C840 Laptop
    2.00 GHz Pentium 4
    768 MB RAM
    40GB HDD
    CREATIVE LABS SOUNDBLASTER 2 AUDIGY ZS NOTEBOOK
    GEFORCE 4GO 64MB VIDEO CARD
    XM PCR
    WINXP PRO

    If no, please describe your system here.


    Are you able to reproduce this bug at will?

    Yes

    Please list the steps required to recreate the issue you are reporting.

    When i run the XM module, the wave line gets muted and when i go to the music module and select a song, the XM does not stop and i cant hear any music from the music module either (due to wave being muted automatically when the xm module is run). The only way around it is to exit out of streetdeck, unmute the wave and sometimes take the slider all the way to the top (SD brings it to the middle sometimes) and then run SD again.

    It appears that in this version, i can only operate one module before having to go back to windows to change settings.


    Please provide any relevent information regarding the issue you have encountered.

    See above. I'm using XMPCR

  6. #16
    FLAC Nola111's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    New Orleans, LA
    Posts
    1,197
    If you haven't filled out your CarPC specs in your Profile, you need to list them in the bug report. Most importantly, your sound card and operating system is needed here for this particular issue.

  7. #17
    _
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Little Elm, Texas
    Posts
    13,500
    Anyone else able to recreate this issue?

    And to back up what Nola111 has posted (thanks Nola111) - you answered 'yes' to the carpc specs thing, but you don't have anything listed there.

    We need this information and most likely a log file as well before we can go any further.
    Jan Bennett
    FS: VW MKIV Bezel for 8" Lilliput - 95% Finished

    Please post on the forums! Chances are, someone else has or will have the same questions as you!

  8. #18
    Low Bitrate
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    62
    See above.

  9. #19
    _
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Little Elm, Texas
    Posts
    13,500
    Sinabl - thanks for the update. This thread might be of interest to you:

    http://www.mp3car.com/vbulletin/anno...r-profile.html
    Jan Bennett
    FS: VW MKIV Bezel for 8" Lilliput - 95% Finished

    Please post on the forums! Chances are, someone else has or will have the same questions as you!

  10. #20
    FLAC Nola111's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    New Orleans, LA
    Posts
    1,197
    Sinabl, are you able to mute/unmute the XM audio in Windows' sound mixer?

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Similar Threads

  1. Is all coax/optical spdif output created equal?
    By Choser in forum General Hardware Discussion
    Replies: 26
    Last Post: 12-19-2004, 03:48 PM
  2. I have a few questions regarding sound output
    By AzzKicker in forum Newbie
    Replies: 12
    Last Post: 02-06-2004, 10:49 AM
  3. XM-PCR Sound / Digital output
    By MeanGT in forum General Hardware Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 12-23-2003, 03:50 PM
  4. Sound Input / Output / Interference
    By leesilk in forum General MP3Car Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 06-01-2003, 12:47 AM
  5. mpxplay with awe 64 very little sound output
    By RWAudio in forum Software & Software Development
    Replies: 3
    Last Post: 06-12-2001, 08:49 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •