Results 1 to 5 of 5

Thread: No XM Sound after 1.08 update... Please Help!

  1. #1
    Low Bitrate fiveslo's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Land of Lincoln, IL
    Posts
    69

    No XM Sound after 1.08 update... Please Help!

    After installing the 1.0.8.1 Update, I now can't seem to get any audio out of XM when I select Satellite Radio. I have the XM Direct Compatibility box checked and have the Line In option selected for the input to which the TimeTrax module and XM Box are connected to... The XM "appears" to be working since the Channel Names and Songs played are being shown, and also the Spectrum Analyzer is bouncing away happily... however no sound is output... I've set the playing media volume to max, yet to no resolve... I can't seem to get the dang thing to output any sound!!! I've checked the setting in the Windows mixer... interestingly enough whenever I change the setting in Streetdeck as far as where the audio signal is being inputted... Wave, Aux, LineIn... that setting in the mixer seems to get muted.. The Wave setting appears to make the sound whenever I press a button, Navigation, Satellite Radio, Music... etc...This all worked prior to the update... can anyone please give me ideas and/or suggestions on how to fix this.....What am I doing wrong.... Thanks.

  2. #2
    Raw Wave god_of_cpu's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    SilverSpring Maryland
    Posts
    2,960
    Send me your log.

    Does your line input volume change in windows you when you change the playing media volume in streetdeck with XM playing?
    StreetDeck.com Developer (I am Chuck)
    Get StreetDeck at http://www.streetdeck.com
    The Official StreetDeck Forums have moved, please visit us at http://www.streetdeck.com/forum for official support for Streetdeck.

  3. #3
    Low Bitrate fiveslo's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Land of Lincoln, IL
    Posts
    69
    Quote Originally Posted by god_of_cpu View Post
    Send me your log.

    Does your line input volume change in windows you when you change the playing media volume in streetdeck with XM playing?
    GOC--
    I'll pull the log later in the morning. I have found that the "master" volume in Windows mixer, definitely changes with volume of the playing MP3 from Music, and also the "blip" noises whenever you push a button. Also found that if a MP3 is playing.. and I switch to XM... the MP3 mutes and the current XM channel that is selected begins to play, however still no sound ..... Thinking should I try to reload the update? In any case I'll send the log...

  4. #4
    Low Bitrate fiveslo's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Land of Lincoln, IL
    Posts
    69
    Quote Originally Posted by god_of_cpu View Post
    Send me your log.

    Does your line input volume change in windows you when you change the playing media volume in streetdeck with XM playing?
    GOC--
    As promised... I've attached the log... Something interesting is happening also, maybe every other startup.. all audio, wave, MP3, and I think if get XM to play... the sound is almost as if playing at half speed... even the sound whenever I press a button sounds as if its longer and of a different tone, I found if I close the program and restart, everything is back to normal.... Why?? I'll check on the slider of Windows mixer and how it compares to Streetdeck later today... I'm thinking redownload 1.08 update and try again... anyone have a better idea???
    Attached Files Attached Files

  5. #5
    Low Bitrate fiveslo's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Land of Lincoln, IL
    Posts
    69
    Quote Originally Posted by fiveslo View Post
    GOC--
    As promised... I've attached the log... Something interesting is happening also, maybe every other startup.. all audio, wave, MP3, and I think if get XM to play... the sound is almost as if playing at half speed... even the sound whenever I press a button sounds as if its longer and of a different tone, I found if I close the program and restart, everything is back to normal.... Why?? I'll check on the slider of Windows mixer and how it compares to Streetdeck later today... I'm thinking redownload 1.08 update and try again... anyone have a better idea???
    GOC--
    The heck with every other time.. on the part.. that the audio is slowed and sounds like it's playing at 50% of normal speed... it does this every time I start the truck!!! What's up with this???? Anyways... the slider in Streetdeck follows Windows Mixer, for both the Master and Line-In inputs... still awaiting your reply as to what you think.... Please help.... this is really annoying having to close Streetdeck and then restart it just to play MP3s at full speed... XM Satellite Radio would be nice to have... like it used to work in 1.06... with sound...

Similar Threads

  1. Replies: 5
    Last Post: 07-25-2006, 11:17 PM
  2. XM Radio in Car HELP!!!
    By CyberLogic in forum Software & Software Development
    Replies: 15
    Last Post: 07-19-2006, 08:44 PM
  3. Problems with XM input thru any front end
    By CyberLogic in forum Software & Software Development
    Replies: 10
    Last Post: 05-07-2006, 01:49 PM
  4. Xm Sound
    By boomintrac in forum General Hardware Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 05-12-2005, 10:12 PM
  5. got sound?
    By masch in forum Newbie
    Replies: 20
    Last Post: 11-17-2003, 09:01 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •