Results 1 to 3 of 3

Thread: DVD playback choppy in SD but not in WMP

  1. #1
    FLAC is for flaccid parksgm's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Dallas, Texas
    Posts
    1,119

    DVD playback choppy in SD but not in WMP

    I am having issues with DVD playback in SD. Specifically, the DVD loads and plays, however:
    • the audio cuts out intermittently and repeatedly for 1/4 to 1/2 second in scenes with a lot of fast motion/actionon screen
    • the video becomes slightly choppy during those same scenes


    However, if I exit SD and play the DVD fullscreen in WMP, I experience neither of the above issues. I experience the same problem with any disc I try to use (brand new and without any scratches or slightly older, with a few very minor scratches). The behavior is the same whether the disc is new or old, and occurs throughout the disc whenever there is a high level of motion in the scene. I am using a slotload Panasonic DVD/CDRW drive in an external case connected to a USB 2.0 PCI card.

    I have downloaded and installed the recommended codecs for SD, and the system is otherwise working without issue...so I'm not sure this is really a bug...

    Any recommendations?

  2. #2
    _
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Little Elm, Texas
    Posts
    13,500
    Jan Bennett
    FS: VW MKIV Bezel for 8" Lilliput - 95% Finished

    Please post on the forums! Chances are, someone else has or will have the same questions as you!

  3. #3
    FLAC is for flaccid parksgm's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Dallas, Texas
    Posts
    1,119
    Quote Originally Posted by RedGTiVR6 View Post
    No...the audio and (sometimes) video are distinctly choppy, not distorted, and there is no issue with audio/video sync. It happens much more frequently with the audio than the video. I doubt there would be any info in the log file, as this doesn't cause an error of any sort...but I'll post it when I can.

Similar Threads

  1. DVD Playback Problem / Hibernate
    By dougf in forum CF Bug Reports
    Replies: 0
    Last Post: 04-13-2007, 05:17 PM
  2. DVD playback causing 100% CPU usage from front-end player
    By smeesseman in forum General MP3Car Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 04-08-2007, 10:47 AM
  3. DVD Playback
    By portreathbeach in forum Coders Corner
    Replies: 3
    Last Post: 01-14-2007, 04:02 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •