Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: OBDII Module doesn't work in streetdeck

  1. #1
    Lok
    Lok is offline
    VENDOR - Portal Media Lok's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    152

    OBDII Module doesn't work in streetdeck

    I just purchased a full version of streetdeck and also an ELM Scan 5 OBDII scanner from webstore a couple weeks ago and I have been having trouble getting the OBDII Module working with Streetdeck. I used ELMScan's software and it works fine and I can read all the sensors and the error codes however when I use it in streetdeck doesn't work. I have the right plugin selected. I also checked and made sure I have the right com port as well. Is When I go to the module in SD after a short time it says cannot query OBDII please see Log for details. I have no idea where this log or how I can go about troubleshooting this. Please help!

  2. #2
    Variable Bitrate vinzer's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Montreal, Canada
    Posts
    262
    Same here. I have OBDII interface ELM-323. With its original (free) software it works fine always. With SD it works sometimes, but most of the time immideately after start or in couple of minutes saying that can not connect to ELM interface. If I go right away to other software and try it - it's gonna work with no problems. That is strange, may be SD does not reset ELM contorller properly, or loosing communication for some reason.
    -------------------------------------------------
    BMW X5 Carputer Project
    Finished: 85%
    http://www.mp3car.com/vbulletin/show...lots-pics.html

  3. #3
    Maximum Bitrate S4Per's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    782
    check the "Where is the log?" thread in the Streetdeck F.A.Q. section.

    i would close streetdeck...restart it with the -verbose command line switch (there's also a FAQ on the different command line switches), and go to the obdII module and reproduce the error. then close SD, then find the right log (timestamp should be from when you last started SD, I believe).

    post the log and have chuck take a look.

  4. #4
    Variable Bitrate
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Miami, FL
    Posts
    441
    I have the same problem, having just rec'd my ELMscan in the mail last night.

    Any updates?

    S4Per... how do I 'find the right log'?? I've never had to do any advanced troubleshooting with streetdeck, but am willing to help with this if someone will explain.
    A car without turbo is a car with perpetual lag.

    My Ride
    My New Page

  5. #5
    Lok
    Lok is offline
    VENDOR - Portal Media Lok's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    152
    Maxxell its located in C:\Documents and Settings\YOURUSERNAME\My Documents\Streetdeck\Log. The logs are listed by date and time, respectively. Once you run the program and exit out you should see a log created for that specific date and time (looks something like 2008-02-26 12_23.txt). I have already taken the liberty to submit my log to chuck in the new streetdeck bug reporting thread ID # 76. http://www.mp3car.com/vbulletin/tracker.php?projectid=4

  6. #6
    Variable Bitrate
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Miami, FL
    Posts
    441
    Lok, thanks for the info. Since you've already done it, should I not waste time doing the same or is there benefit to seeing the log from more than one machine?
    A car without turbo is a car with perpetual lag.

    My Ride
    My New Page

  7. #7
    Lok
    Lok is offline
    VENDOR - Portal Media Lok's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    152
    I am not sure if it will help, but I guess if Chuck has info from multiple machines it may help him troubleshoot the issue. Make sure you type in "-verbose" at the end of the command line parameter so you get the extended log info. You can also reference my bug ID (#76) so that way he knows its the same issue.

  8. #8
    is back. FKA Robert Wray
    Auto Apps:loading...
    Fiberoptic's Avatar
    Join Date
    Jul 1978
    Location
    Baltimore, MD
    Posts
    1,419
    Blog Entries
    143
    Thanks for taking the time to submit this to the bug reporting system. Please follow this post for updates.

    http://www.mp3car.com/vbulletin/tracker.php?itemid=76

  9. #9
    Variable Bitrate
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Miami, FL
    Posts
    441
    How are those updates going? Looks like a lot of people are having this issue. Does Streetdeck work with the OBD module for ANYBODY? Is this a systemic problem?

    I find it very disingenuous for Streetdeck to continue offering the Elmscan hardware and advertise it as compatible with the software when it's clear there is a big problem and nobody seems to be doing anything about it.
    A car without turbo is a car with perpetual lag.

    My Ride
    My New Page

  10. #10
    Newbie
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Los Angeles
    Posts
    48
    Quote Originally Posted by maxxell View Post
    I find it very disingenuous for Streetdeck to continue offering the Elmscan hardware and advertise it as compatible with the software when it's clear there is a big problem and nobody seems to be doing anything about it.
    get used to it... it's the way they work. This company is an absolute joke. I am filing a BBB complaint shortly.

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 34
    Last Post: 11-06-2007, 03:42 PM
  2. Replies: 15
    Last Post: 08-21-2007, 04:46 PM
  3. will this work with streetdeck?
    By skiman in forum StreetDeck
    Replies: 8
    Last Post: 01-29-2007, 10:58 AM
  4. StreetDeck File Extentions (.sdu and .sdz)
    By god_of_cpu in forum StreetDeck F.A.Q.
    Replies: 0
    Last Post: 01-22-2006, 11:26 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •