Page 1 of 4 1234 LastLast
Results 1 to 10 of 37

Thread: Issue setting up XM

  1. #1
    Variable Bitrate
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    302

    Issue setting up XM

    Ok so I wasn't sure where to post this, but I bought the mp3car xm box to hook this up to SD. Can' someone please help me, becuase the driver off their website has no install file to run? Am I missing something? How do I get this driver on to read the unit? Please help. Thanks

  2. #2
    SD beats everything. So there. danielkh's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Beaverton, Oregon
    Posts
    1,538
    Quote Originally Posted by Autockr989 View Post
    Ok so I wasn't sure where to post this, but I bought the mp3car xm box to hook this up to SD. Can' someone please help me, becuase the driver off their website has no install file to run? Am I missing something? How do I get this driver on to read the unit? Please help. Thanks
    When you plug in the box, it should install something like "unknown device". Go to control panel, system, device manager, then select the unknown device, driver, update driver, choose the driver (something like that), the go find tghe one you downloaded.

    Should work after that. I thought there was a setup direction file with the download.
    My opinion is my own.

  3. #3
    Variable Bitrate
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    302
    Quote Originally Posted by danielkh View Post
    When you plug in the box, it should install something like "unknown device". Go to control panel, system, device manager, then select the unknown device, driver, update driver, choose the driver (something like that), the go find tghe one you downloaded.

    Should work after that. I thought there was a setup direction file with the download.
    K, I went into the device manager found the xm module with the Caution ?mark. Hit update driver and it asks to go find driver on the internet or for me to find. I hit "no" and browsed for the driver. No driver is listed and I have the file on my desktop.

  4. #4
    SD beats everything. So there. danielkh's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Beaverton, Oregon
    Posts
    1,538
    Quote Originally Posted by Autockr989 View Post
    K, I went into the device manager found the xm module with the Caution ?mark. Hit update driver and it asks to go find driver on the internet or for me to find. I hit "no" and browsed for the driver. No driver is listed and I have the file on my desktop.
    Is it unzipped?
    My opinion is my own.

  5. #5
    Variable Bitrate
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    302
    Quote Originally Posted by danielkh View Post
    Is it unzipped?
    lol k my stupidity. got the driver installed. Haha. Next issue at hand. Can't find the "com" port I tried running "allcomm" in the command line perimenter and still doesn't find it. Any ideas?

  6. #6
    SD beats everything. So there. danielkh's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Beaverton, Oregon
    Posts
    1,538
    Go back to your device manager...go under ports. It will be listed. If you cycle through the setup in SD (Don't do autofind or whatever it's called, it will fail), it will show up. Mine it is com 4
    My opinion is my own.

  7. #7
    Variable Bitrate
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    302
    Quote Originally Posted by danielkh View Post
    Go back to your device manager...go under ports. It will be listed. If you cycle through the setup in SD (Don't do autofind or whatever it's called, it will fail), it will show up. Mine it is com 4
    i'll go try. your the motha fukcin truth! for being so on top of this forum. We should cal you God_of_Sd_issues!

  8. #8
    SD beats everything. So there. danielkh's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Beaverton, Oregon
    Posts
    1,538
    lol......thanks, but once I find out what is going on, I doubt I will be "living" here. The point of these forums is not to make the same mistakes as others. You just hit on one I already made.
    My opinion is my own.

  9. #9
    Variable Bitrate
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    302
    Quote Originally Posted by danielkh View Post
    lol......thanks, but once I find out what is going on, I doubt I will be "living" here. The point of these forums is not to make the same mistakes as others. You just hit on one I already made.
    K it seems we are taking baby steps. I have very low volume coming out. I'm running the xm with a line in through My internal card. I'm using my turtle beach srm as my output card. I have very very low sound I tryed the line perimeter -routexmaudio. Nothing happened. How can I get the xm radio to output like my mp3's?

  10. #10
    SD beats everything. So there. danielkh's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Beaverton, Oregon
    Posts
    1,538
    First of all, I'm not familiar with that sound card, but I have seen similar....
    Go back into setup for satellite, then there is something like force mute at the bottom of the list. Check that. Then go to mp3's, then back to satellite. Other option is to, while satellite is running, go to external apps and toggle full screen, open volume control and see is line in is muted, unmute or adjust volume. The other option is to just reboot after everything is set.

    Oh yeah, make sure your sound card is set correctly under satellite setup.
    My opinion is my own.

Page 1 of 4 1234 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 42
    Last Post: 12-11-2009, 03:36 PM
  2. New strange XM issue
    By DeadlyAP1 in forum Road Runner
    Replies: 9
    Last Post: 10-18-2007, 02:03 PM
  3. xm issue with proximo's cf skin
    By juve021 in forum Road Runner
    Replies: 1
    Last Post: 09-28-2006, 06:23 PM
  4. mobile impact xm issue
    By hilltop79 in forum Software & Software Development
    Replies: 1
    Last Post: 09-12-2006, 10:50 PM
  5. XM Direct Audio Issue
    By beckkl in forum General Hardware Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 01-18-2005, 11:14 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •