Results 1 to 3 of 3

Thread: Navigation Freezes!!!!

  1. #1
    Low Bitrate fiveslo's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Land of Lincoln, IL
    Posts
    69

    Navigation Freezes!!!!

    Today I finally got my wonderful and soon to retire Earthmate hooked up to Streetdeck.... I found it takes quite a while to get a fix, this however may be a problem since the Earthmate GPS is sitting on the dash?? In any case I've ordered the BU-353 Weatherproof GPS Receiver from mp3car.com, should arrive soon, I hope.... Once the Earthmate got a fix, I noticed in the Nav screen my position was updating nicely... however approximately a mile down the road the update stopped. My music played normally, however, even after going into and out of the Nav the update stopped and Streetdeck though I was going 30mph, even while standing still at a red light intersection!!! The rest of Streetdeck appeared to operate normally, except for the Settings button, Streetdeck thought I was moving! And would not allow me to enter Settings! I unplugged the Earthmate, this was not to Streetdecks liking... it decided to hard reboot, and restart... I know this is not normal... but has anyone else seen such a problem??? If so, do you know of a fix???

  2. #2
    Low Bitrate fiveslo's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Land of Lincoln, IL
    Posts
    69
    On the way home from work, after the infamous "hard reboot", Streetdeck appeared to have set defaults to all settings... music settings, navi settings... etc... I reconnected the Earthmate, and it actually worked this time all the way home.... as of now it appears to work... I'm still wondering what happened the first time???????

  3. #3
    Low Bitrate gosmondson's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Fresno,CA
    Posts
    85
    The BU-353 is a very nice gps, I've been using one to replace my pharos bt gps.. Getting a fix is very quick..
    As for the gps problems, I found out that the pharos gps does not send proper checksums, this caused the NAVI to work, but always point north and to not know speed.. Also the navi would stop updating every 30sec and wait about 10 seconds to catchup, I do not see this with the BU-353..

Similar Threads

  1. Infiniti/Nissan OEM Navigation help
    By normandie in forum GPS
    Replies: 7
    Last Post: 02-12-2014, 01:58 PM
  2. 2002 Toyota Camry with Navigation Reuse Screen
    By PowerRock in forum LCD/Display
    Replies: 1
    Last Post: 02-10-2006, 08:38 PM
  3. Replies: 38
    Last Post: 12-31-2005, 05:39 PM
  4. Replies: 1
    Last Post: 10-18-2005, 10:24 PM
  5. BMW pre-installed system - TFT ?
    By tsingsu in forum LCD/Display
    Replies: 11
    Last Post: 08-05-2002, 02:16 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •