Results 1 to 3 of 3

Thread: POSSIBLE BUG: Mute status on resume from standby

  1. #1
    Variable Bitrate rcdash's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    236

    POSSIBLE BUG: Mute status on resume from standby

    Hey folks,

    I have a MB896 board using a SB Extigy for sound. Everytime I resume from standby the master volume and microphone playback volume becomes unmuted even though it was muted before going into standby.

    Can anyone confirm that this occurs for them?

    Chuck, does StreetDeck try to ensure that these lines are not muted on restarting?

    If anyone knows of a command line utility to mute the mic playback line, I'd love to set StreetDeck up to force it to mute on resume.

  2. #2
    Raw Wave god_of_cpu's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    SilverSpring Maryland
    Posts
    2,960
    StreetDeck doesn't change the mute status on resume. If your sound is becoming unmuted, its probably the extigy drivers doing it. See if it still occurs with just your onboard sound card.
    StreetDeck.com Developer (I am Chuck)
    Get StreetDeck at http://www.streetdeck.com
    The Official StreetDeck Forums have moved, please visit us at http://www.streetdeck.com/forum for official support for Streetdeck.

  3. #3
    Variable Bitrate rcdash's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    236
    You were right - thanks.

    It appears that when the Extigy loses power and then regains power, it sets the mute to OFF for both the mic and the main volume playback lines. I have Girder set to toggle mute on startup for the mic.

    That doesn't help on resume from standby though. I suppose I can set up a command line parameter for Girder from the ResumeWait folder to toggle the mute line for the mic, but I don't really know how to keep StreetDeck in sync in terms of the main volume mute.

    Can I setup a command in the ResumeWait folder to somehow force StreetDeck to unmute mode (since that is what the Extigy state will be)? Maybe like a "sendkeys" program?

    By the way, thanks for the ResumeWait folder - it has solved many of the usb issues I was having previously. On that topic, I don't think ExitWait actually waits when doing a standby (but I have managed to do without that working right). ExitWait folder does appear to work when just closing the program though.

Similar Threads

  1. Problem: Standby, Hibernate, can only resume once
    By wuzzaap123 in forum General Hardware Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 08-30-2006, 11:19 AM
  2. Music Resume Bug
    By mnetwork in forum Road Runner
    Replies: 2
    Last Post: 06-03-2006, 10:05 AM
  3. Bug Tracking (sorry long but please read)
    By liquid_smoke in forum Software & Software Development
    Replies: 23
    Last Post: 04-22-2005, 03:12 PM
  4. Resume from standby problem
    By Lord_Pall in forum Power Supplies
    Replies: 1
    Last Post: 01-20-2005, 12:36 PM
  5. Replies: 1
    Last Post: 12-30-2003, 08:28 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •