Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 21 to 30 of 34

Thread: MapPoint North America can't run because it is not registered on your system

  1. #21
    Constant Bitrate StaggRLee's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    114
    Here's what my reg key looks like (sorry about the formatting - I exported to a .txt file). I installed the full MP '06 on top of a Lite version so the paths are a bit different. The one difference I notice right off is the RegOwner string = StreetDeck.

    Key Name: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\MapPoint\13. 0\USA
    Class Name: <NO CLASS>
    Last Write Time: 5/16/2006 - 10:46 AM
    Value 0
    Name: DataPath
    Type: REG_SZ
    Data: xxx

    Value 1
    Name: BugReportAddress
    Type: REG_SZ
    Data: SMTP:[email protected]

    Value 2
    Name: InstallTo
    Type: REG_SZ
    Data: C:\Program Files\Microsoft MapPoint\

    Value 3
    Name: ConstructionFilePath
    Type: REG_SZ
    Data: C:\Program Files\Microsoft MapPoint\Data

    Value 4
    Name: CDLabel
    Type: REG_SZ
    Data: Geo13NA

    Value 5
    Name: Units
    Type: REG_DWORD
    Data: 0x0

    Value 6
    Name: ProductID
    Type: REG_SZ
    Data: <snip>

    Value 7
    Name: RegOwner
    Type: REG_SZ
    Data: StreetDeck


    Value 8
    Name: RegCompany
    Type: REG_SZ
    Data:

    Value 9
    Name: URLInfoAbout
    Type: REG_SZ
    Data: http://www.microsoft.com/mappoint

    <snip>

  2. #22
    Constant Bitrate StaggRLee's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    114
    ... Also what's with the double whacks (\\Program Files\\Streetdeck etc.)?

    Is this an artifact of the registry export or do the paths appear that way in Regedit?

  3. #23
    Newbie
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Minnetonka
    Posts
    32
    Quote Originally Posted by StaggRLee View Post
    ... Also what's with the double whacks (\\Program Files\\Streetdeck etc.)?

    Is this an artifact of the registry export or do the paths appear that way in Regedit?
    When in regedit if you do an export then open it in notepad thats just what it looks like.

  4. #24
    Newbie
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Minnetonka
    Posts
    32
    ok it looks like we have some differences in our registries. ie.

    mine "DataPath"="D:\\MSMap\\PFiles\\MSMap\\Data"

    Yours

    Value 0
    Name: DataPath
    Type: REG_SZ
    Data: xxx

    mine "ConstructionFilePath"="C:\\Program Files\\StreetDeck\\Maps\\Data"

    Yours
    Value 3
    Name: ConstructionFilePath
    Type: REG_SZ
    Data: C:\Program Files\Microsoft MapPoint\Data

    Mine "InstallTo"="C:\\Program Files\\StreetDeck\\Maps\\"

    Yours
    Value 2
    Name: InstallTo
    Type: REG_SZ
    Data: C:\Program Files\Microsoft MapPoint\


    So my question is did you install mappoint previsouly or did it come right off the install disc? and why when I look in program files is there no mappoint listed there?

    Going to reinstall .net framework and see if theres a diference.

  5. #25
    Constant Bitrate StaggRLee's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    114
    I installed MapPoint first then SD Lite.

    I don't think a Start Menu shortcut gets added when SD installs the MapPoint components that come with the full version.

  6. #26
    Newbie
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Minnetonka
    Posts
    32
    so redid .net and reinstalled everything and still not working. I then look at look at the registry entries and saw that the contsruct path was going to the data folder in the maps directory so I dumped the mappoint.exe file in there and still no luck.

    is the mappoint.exe file necessary? just curious as it was no put anywhere on the pc during the install.

    -TT

  7. #27
    Low Bitrate djjerdog's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Milwaukee, WI
    Posts
    79
    What OS are you running XP or Vista?

  8. #28
    Newbie
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Minnetonka
    Posts
    32
    xp

  9. #29
    Newbie
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    1
    Hope I can help here. I've experienced this problem myself and after much googling, found that there are some registry keys that you you don't have rights to. Unfortunately, I cannot find that post again.
    In this post http://www.eggheadcafe.com/forumarch...st23840065.asp
    it looks like HKCR\.ptm might be it. You can run RegMon by Sysinternals as also mentioned in the post. It might help you track it down.

    Good luck.

  10. #30
    is back. FKA Robert Wray
    Auto Apps:loading...
    Fiberoptic's Avatar
    Join Date
    Jul 1978
    Location
    Baltimore, MD
    Posts
    1,418
    Blog Entries
    143
    I had this problem when I was in Switzerland.

    Here is what I did, because a system restore was not an option:

    Uninstalled Streetdeck, mappoint, Streets and trips.
    Deleted all related folders on the hard drive
    Did a registry search for streetdeck and mappoint and deleted all of those entries

    Reinstalled from the DVD, and that worked. Mappoint has some weird issues from time to time.

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 25
    Last Post: 06-24-2006, 09:42 PM
  2. FS: Destinator 3 North America (USA and Canada) - New
    By srcstc in forum Classified Archive
    Replies: 1
    Last Post: 04-16-2006, 09:35 PM
  3. WTB: Destinator 3 North America
    By srcstc in forum Classified Archive
    Replies: 0
    Last Post: 02-27-2006, 09:39 AM
  4. Installing Navigation.
    By konnichiwa in forum StreetDeck
    Replies: 4
    Last Post: 01-29-2006, 03:46 PM
  5. extra POI's for north america
    By BigToach in forum GPS
    Replies: 2
    Last Post: 10-25-2004, 01:00 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •