Page 1 of 4 1234 LastLast
Results 1 to 10 of 34

Thread: MapPoint North America can't run because it is not registered on your system

  1. #1
    Low Bitrate aforget's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Santa Cruz, CA, USA
    Posts
    65

    MapPoint North America can't run because it is not registered on your system

    I recently plugged in a USB GPS reciever to my system. Previously, Streetdeck was running great. I have the GPS reciever working well with MS Streets and Trips 2006. When I go to the Navigation screen, I get the message "Navigation failed to initailize properly. Is the navigation data installed?".

    I reinstalled Streetdeck. This did not help. I uninstalled it then deleted the program files/streetdeck directory and the My documents/Streetdeck directories then reinstalled. I still get the problem.

    My verbose log looks like this (the relevant section):

    INFO: CAppData::Exec - Executing Module CNAVFullScreenModule
    INFO: MessageBox:
    Initializing...
    Please wait while navigation initializes.
    INFO: CNAVController::InitializeMappoint_Help - Creating North American Map.
    WARNING: CNAVController::InitializeMappoint_Help - NewMap - MapPoint North America can't run because it is not registered on your system, or it can't be found. Install MapPoint North America and try again.
    INFO: CNAVController::InitializeMappoint_Help - Trying to create European Map.
    WARNING: CNAVController::InitializeMappoint_Help - NewMap (Europe) - MapPoint Europe can't run because it is not registered on your system, or it can't be found. Install MapPoint Europe and try again.
    INFO: MessageBox:
    Navigation Failed!
    Navigation failed to initailize properly. Is the navigation data installed?

    I did all the installs with the install disk. I did an online upgrade afterwards. I have a full licensed version of the product.

    Do I have to do an uninstall of MapPoint? I don't have MapPoint - the product. I just have the MapPoint from the full Streetdeck install disk.

    I saw some chatter in prior threads that indicated that I needed to click on a MapPoint EULA to register the thing. I never saw this screen during the install. Is there a way to bring this screen up now that I am installed?

    Does a complete uninstall require me to destroy entries in the registry? I hope not. If so, what entries?

    I just really want to see my maps!

    Thanks for the help!
    Andy
    55 Buick Carputer - http://www.55buick.com/Carputer/carputer.htm

  2. #2
    Newbie Desyth's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Annapolis, MD
    Posts
    36
    I'd uninstall MapPoint from your system, delete any folders left behind by that and Streetdeck, and try again. Also, not entirely sure on the path, but I think it's "C:\Program Files\StreetDeck\Maps\Data", and there should be a rather large file there that links to the MapPoint DB. If MP isn't installed properly, it won't be in that folder.
    Yes, that really IS my car, sad, though it may be, I'm putting a computer in it.

    Planning 80%
    Funding 30%

  3. #3
    Raw Wave god_of_cpu's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    SilverSpring Maryland
    Posts
    2,960
    This problem is normally seen when a version of mappoint or Streets and Trips was installed prior to installing StreetDeck. The mappoint and Streets and Trips installers don't always seem to do a complete uninstall and sometimes prevent the StreetDeck installer from installing navigation properly. The easiest solution is to use system restore in windows to restore your computer to a time before either mappoint or Streets and Trips was installed. Then install StreetDeck.
    StreetDeck.com Developer (I am Chuck)
    Get StreetDeck at http://www.streetdeck.com
    The Official StreetDeck Forums have moved, please visit us at http://www.streetdeck.com/forum for official support for Streetdeck.

  4. #4
    Low Bitrate aforget's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Santa Cruz, CA, USA
    Posts
    65
    So, there is no way to just uninstal StreetDeck, MapPoint, and Streets and Trips, and start over?

    I'm asking this because I did almost every permutation of install/uninstall today and still have the problem. What I have not done is:

    1. Open Add or Remove Programs and remove MapPoint.
    2. Open Add or Remove Programs and remove Streets and Trips.
    3. Run StreetDeck uninstall.
    4. Physically remove all StreetDeck directorys in both program files and My Documents.

    [I have done all this except for step 2.]

    If I do the above, do I have a fighting chance to get this running?

    I'm a bit afraid of doing the system restore because I have my drivers actually working...

    Did I miss something about the EULA for MapPoint? I still have not seen this pop up - even when I went to add and remove programs and did a reinstall of just the MapPoint.

    At least I have two options left - do my complete list as per above and to do the system restore (and probably my complete list).

    The good news here is that I am becoming pretty good at StreetDeck installs. I think I have done 5 in the last 24 hours.
    Andy
    55 Buick Carputer - http://www.55buick.com/Carputer/carputer.htm

  5. #5
    _
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Little Elm, Texas
    Posts
    13,500
    uninstall streetdeck and remove all folders then try again.
    Jan Bennett
    FS: VW MKIV Bezel for 8" Lilliput - 95% Finished

    Please post on the forums! Chances are, someone else has or will have the same questions as you!

  6. #6
    Low Bitrate aforget's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Santa Cruz, CA, USA
    Posts
    65
    My plan is to uninstall MS S&T, then all of SD, then delete all folders. Then try again. I can't do this now as I have ended up on a biz trip this week! [I am not brave enough to drive the Buick to San Francisco.] I'll be itching to do this on the weekend when I am home again.

    If this fails, I will do as GOCPU suggests and role things back.

    I really appreciate the tips! Thanks.

    I'll update this post next weekend with my results.
    Andy
    55 Buick Carputer - http://www.55buick.com/Carputer/carputer.htm

  7. #7
    Low Bitrate aforget's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Santa Cruz, CA, USA
    Posts
    65
    No joy. I could not get it to work. I uninstalled S&T, StreetDeck, MapPoint, and deleted the StreetDeck directories. I installed again and got the same problem.

    I then ran through the exact procedure and used regedit to search through the registry and deleted any StreetDeck entries. This also failed.

    I am wondering if there is a way to just install the MapPoint data or to find a more specific error code to see why StreetDeck is thinking that there is no MapPoint data. I know there is MapPoint data since there are large files in the MapPoint Map directory.

    I don't want to reinstall windows since I do not have a non-USB CD/DVD drive hooked up to the machine anymore and the machine is bolted into my trunk.
    Andy
    55 Buick Carputer - http://www.55buick.com/Carputer/carputer.htm

  8. #8
    Low Bitrate aforget's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Santa Cruz, CA, USA
    Posts
    65
    Is there an executable for MapPoint that comes with the SD disc that I could run to verify that MapPoint is installed correctly?
    Andy
    55 Buick Carputer - http://www.55buick.com/Carputer/carputer.htm

  9. #9
    is back. FKA Robert Wray
    Auto Apps:loading...
    Fiberoptic's Avatar
    Join Date
    Jul 1978
    Location
    Baltimore, MD
    Posts
    1,418
    Blog Entries
    143
    [QUOTE=aforget;1020353]No joy. QUOTE]


    Try this system restore that god of cpu recomended or if you want to get crazy, you can start deleting all the mappoint components from the registry. there should be about 10-15 entries. You will then need to reinstall. This worked for me once, but it was not recomended by mr. Cpu.

  10. #10
    Low Bitrate aforget's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Santa Cruz, CA, USA
    Posts
    65
    I can't do the system restore. For some reason the restore does not go back long enough. Maybe the application of a major service pack or something?

    I am stuck with registry edits, a windows re-install (painful), or some sort of new install from StreetDeck that can overcome these issues. Or some sort of magic. Magic could come in the form of a standalone mappoint install.

    I am fishing here...

    I want my StreetDeck!
    Andy
    55 Buick Carputer - http://www.55buick.com/Carputer/carputer.htm

Page 1 of 4 1234 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 25
    Last Post: 06-24-2006, 09:42 PM
  2. FS: Destinator 3 North America (USA and Canada) - New
    By srcstc in forum Classified Archive
    Replies: 1
    Last Post: 04-16-2006, 09:35 PM
  3. WTB: Destinator 3 North America
    By srcstc in forum Classified Archive
    Replies: 0
    Last Post: 02-27-2006, 09:39 AM
  4. Installing Navigation.
    By konnichiwa in forum StreetDeck
    Replies: 4
    Last Post: 01-29-2006, 03:46 PM
  5. extra POI's for north america
    By BigToach in forum GPS
    Replies: 2
    Last Post: 10-25-2004, 01:00 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •