Page 30 of 141 FirstFirst ... 20212223242526272829303132333435363738394080130 ... LastLast
Results 291 to 300 of 1402

Thread: HD Radio Cables READY!

  1. #291
    FLAC greatwhite's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Top o' the world Ma!
    Posts
    1,282
    Mithc just suggested what I would have.
    Install the .net stuff, install his utility and see if it works. If it doesn't, you've got a line muted somewhere or and install problem, not RR or a skin issue.................
    For once you have tasted flight you will walk the earth with your eyes turned skywards, for there you have been and there you will long to return.
    Leonardo Da Vinci

  2. #292
    Variable Bitrate UM_Fan's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Miami, Florida. 305
    Posts
    277
    Quote Originally Posted by mitchjs View Post
    i know i said this before, test everything with my application HD Radio PCR

    also, anyone thinking about getting a cable, only got 2 left!!! more will be here, but not for about a week!!

    mitch

    I ran down to the car during commercial break (and miss a TD score)
    Mitch, I installed your program and it work perfect...AM sounds sooooo sweet!!!!
    As I thought, it's my install....
    Later tonight or tomorrow, I'll post my ini file...
    On a side note for the guy with HD Radio working...what skin are you guys using?

    Thanks Mitch
    ---------------------
    Crazy Miami Drivers
    R.I.P. My first ever NEW Car
    Old installation
    New Install!!!

    |-------------------100%|Cables ran
    |----------------85%----|Software RR
    |--------------80%------|Complete
    [/SIZE]

  3. #293
    FLAC greatwhite's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Top o' the world Ma!
    Posts
    1,282
    Quote Originally Posted by UM_Fan View Post
    I ran down to the car during commercial break (and miss a TD score)
    Mitch, I installed your program and it work perfect...AM sounds sooooo sweet!!!!
    As I thought, it's my install....
    Later tonight or tomorrow, I'll post my ini file...
    On a side note for the guy with HD Radio working...what skin are you guys using?

    Thanks Mitch
    Void 3.2

    Working but chasing down reception issues (not related to skin or rr, probably my install).

    Few points:
    .net (but you have this already)
    Make sure you have the newest void 3.2 download (if that's what you're using)
    Run the files in the HDradio folder (ie runmefirst, dll file, etc)
    RR.ini settings as described in thread (bluezx3's config utility makes this easy)
    Make sure your defined port is actually what your using in RR


    Good luck.
    For once you have tasted flight you will walk the earth with your eyes turned skywards, for there you have been and there you will long to return.
    Leonardo Da Vinci

  4. #294
    Constant Bitrate utd09bry's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Dallas,TX
    Posts
    216
    Thought I would share some results..

    My antenna appears to be just fine (even if my car IS a "dinosaur" :-p )

    With my computer OFF, the tuner gets HD in no time, holds the signal, as well as tunes to more stations than before.

    As soon as I turn on the PC, BAM, signal dies.

    I unhooked my screen, and same result.... so it must be the PC.

    I'm not sure what to do besides relocate the PC itself considering it is mounted up under the passenger dash right where the antenna lead comes in.

    So just FYI... anyone having reception issues should try that test and take the PC into consideration... it does make a difference!

    EDIT: By the way... when I was testing, I simply looked at the controller screen... I didn't re-wire audio so I could hear the difference. The time to lock onto the HD signal as well as the signal strength shown on the controller screen was proof enough.

  5. #295
    Mo' Programming Mo' Problems
    Auto Apps:loading...
    Sonicxtacy02's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Woodbridge, VA
    Posts
    8,166
    Blog Entries
    52
    Quote Originally Posted by utd09bry View Post
    Thought I would share some results..

    My antenna appears to be just fine (even if my car IS a "dinosaur" :-p )

    With my computer OFF, the tuner gets HD in no time, holds the signal, as well as tunes to more stations than before.

    As soon as I turn on the PC, BAM, signal dies.

    I unhooked my screen, and same result.... so it must be the PC.

    I'm not sure what to do besides relocate the PC itself considering it is mounted up under the passenger dash right where the antenna lead comes in.

    So just FYI... anyone having reception issues should try that test and take the PC into consideration... it does make a difference!

    EDIT: By the way... when I was testing, I simply looked at the controller screen... I didn't re-wire audio so I could hear the difference. The time to lock onto the HD signal as well as the signal strength shown on the controller screen was proof enough.

    appears you're having the same issues i am. I wish i knew what i could cover the pc with to prevent the interference from happening!
    mp3Car.com Senior Tech Blogger (Want a product reviewed? Contact me.)
    Find my plugins on the MP3Car App Store!
    Follow Me on Twitter or Facebook
    Live mp3Car Facebook Chat

  6. #296
    Low Bitrate
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Columbus, OH
    Posts
    75
    I'm having a similar situation like UM_Fan. I tested the Visteon HD Radio with Mitch application, it works fine. Then I start RR with BMV2 skin, when I click on the Radio button it delays like 5 seconds and then it sounds the inside relay 2 times separated by 1 seconds. Looks like it turns on and then off by itself. I ran the batch file runme1st.cmd and it completed successfully. I have .NET installed.
    My rr.ini is as follows:
    [Radio]
    radiomode=8
    allowallfreqs=false
    radioline=8
    userbds=false

    [Extra's]
    HDRadioport=9

    By the way I have to use a USB to serial converter (its on com9) because Mitch app did not wanted to work with the radio using built in serial com1 port.

  7. #297
    MySQL Error
    Auto Apps:loading...

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    5,255
    jarepa... maybe OLD version of RR
    a very very early testing .dll snuck out with a release of RR
    get the NEWEST RR
    and snag the .dll from the new rr's HD Radio dir
    or pm me for it

    im still waiting on someone to report back on the dll
    test... oh well ill just post it


    mitch
    -Thanks
    Mitch
    www.rush2112.net

    "Did you test it in carwings??"

    Sun, Come shine my way
    May healing waters bury all my pain
    Wind, Carry me home
    The fabric of reality is tearing apart
    The piece of me that died
    Will return To live again

  8. #298
    MySQL Error
    Auto Apps:loading...

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    5,255
    Updated DLL V1.1.0.1 built on 12/26/2007

    (not really)

    but everyone switch to this...


    just unzip to hdradio directory in RR directory
    and for kicks re run "runme1st.cmd"


    * changed Signal Strength Event (only events if signal change)
    * changed the rate of the signal strength polling

    mitch
    Attached Files Attached Files
    -Thanks
    Mitch
    www.rush2112.net

    "Did you test it in carwings??"

    Sun, Come shine my way
    May healing waters bury all my pain
    Wind, Carry me home
    The fabric of reality is tearing apart
    The piece of me that died
    Will return To live again

  9. #299
    Low Bitrate
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Columbus, OH
    Posts
    75
    Mitch,
    You are THE MAN!!
    It works perfect with the update you made. Now it works with my built in serial port and with the USB-->serial converter as well. I also tested with BMV2 and Digital FX2.5 skins, both good.
    Thank you for your great support.

    Michael

  10. #300
    Constant Bitrate mstaedt's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    164
    Hey Mitch,

    I hope this isn't too far off topic...

    This statement on your web page, "Includes FREE Software.
    Controll Class available for FREE for Devlopers..." Does this mean that API messages (or .net? or ???) are available to be used by other programs? I am building my own sort of "front end" on a program I use at work called LabView. I have been able to talk to Google Earth and a Garmon GPS receiver so far as well as perform various Windows commands from LabView. I would like to be able to do my own programming with your cable and my Visteon Zoom.

    I've downloaded your software to try and tinker, but it doesn't do much yet because I don't have a radio hooked to it.

    Where can I find the afore mentioned "control class?"

    Thanks...
    Mark

Similar Threads

  1. PC Card for HD Radio
    By Spotted in forum General MP3Car Discussion
    Replies: 13
    Last Post: 09-03-2008, 07:01 PM
  2. HD Radio
    By skyhawk2114 in forum StreetDeck
    Replies: 12
    Last Post: 06-04-2008, 01:17 PM
  3. HD radio in my BMW
    By DAMBRO24 in forum Car Audio
    Replies: 3
    Last Post: 11-14-2007, 05:19 PM
  4. Someone here has be be able to crack this HDRadio for the car!
    By Kamakazie2 in forum Hardware Development
    Replies: 243
    Last Post: 09-20-2007, 08:04 PM
  5. HD Radio?
    By peecee in forum Car Audio
    Replies: 3
    Last Post: 12-31-2006, 02:48 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •