Page 52 of 141 FirstFirst ... 2424344454647484950515253545556575859606162102 ... LastLast
Results 511 to 520 of 1402

Thread: HD Radio Cables READY!

  1. #511
    Constant Bitrate utd09bry's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Dallas,TX
    Posts
    216
    Quote Originally Posted by jayrod7387 View Post
    my soundcard uses mic and line in as rear and sub out when a setting is changed. not a true 6 or 7 channel......
    wait... what are you connecting your sound card's output to? 2/4 channel receiver? headunit?

    i agree that you should use line-in for any inputs and not the MIC port. it's true that it might only be a mono-in.

    anyways, if you are saying that MIC is normally your rear channel output, then unplugging that and using it for input would disable your rear channel (if you were, say, using a 4 channel amp.) I'm really hoping its more complicated than that.. but might as well ask the obvious.

  2. #512
    Newbie Bivio's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    San Diego
    Posts
    29

    length?

    Hey mitch,

    Cable works great, only thing im wondering, can i cut off the end of your cable and add the cut off length of the one that came with the HD HU? If i needed more length for example. What i mean to as is this, are all the electronics and such that you added to the cable on the rj232 jack?

  3. #513
    MySQL Error
    Auto Apps:loading...

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    5,244
    sure, kiinda, but dont do that.... very hard to solder

    just purchase a mac straight male to female extension

    http://www.monoprice.com/products/pr...seq=1&format=2
    -Thanks
    Mitch
    www.rush2112.net

    "Did you test it in carwings??"

    Sun, Come shine my way
    May healing waters bury all my pain
    Wind, Carry me home
    The fabric of reality is tearing apart
    The piece of me that died
    Will return To live again

  4. #514
    Newbie
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    24
    you get some cables in yet mitch?

  5. #515
    MySQL Error
    Auto Apps:loading...

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    5,244
    THEY Coming, i got my fedex trackin number yesterday!!!
    i will be shipping a bunch this week!!!

    woo!

    mitch
    -Thanks
    Mitch
    www.rush2112.net

    "Did you test it in carwings??"

    Sun, Come shine my way
    May healing waters bury all my pain
    Wind, Carry me home
    The fabric of reality is tearing apart
    The piece of me that died
    Will return To live again

  6. #516
    Low Bitrate
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    69
    yes i am running my front and rear output to a 4 channel amp. I really need an input channel....

  7. #517
    Mod - iPad Forums RipplingHurst's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Danville, CA
    Posts
    2,176
    I'm still waiting for my cable since last week, just bought the HD radio at the Best Buy Outlet store for 28.99. Hopefully I'll get the cables soon, thanks!

    Mitch, what RS232-to-USB brand do you use? I found a couple of them at my local Fry's, but none of them inspired confidence. Which one uses the FTDI chip? Air link?

    Thanks.

  8. #518
    Low Bitrate
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    105
    Got my cable two days ago...thanx Mitch!!

  9. #519
    FLAC greatwhite's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Top o' the world Ma!
    Posts
    1,282
    Quote Originally Posted by greatwhite View Post
    Well, removed teh rca ground jumper and all my "ground loop" noise is gone. The beeping/buzing/alternator whine is completely gone.
    Now there's a base sizzle noise in the system. It's definately induced by the radio as unplugging or muting the line in for the sound card makes it completely dissapear.

    I did notice that it could be made louder or quiter by handling the black box on the constant 12v in. I had to resoldier the connections in the box when I got it as the wires came completely out (fell out when I turned it over in my hands). I'm going to investigate that next.

    I'm beginning to think the build quality on these units isn't so high.........
    OMFG I found it!

    After a month or so of just running without the radio plugged into the sound card because of the interference noise, I went back to trying to get it to work (it's been pretty cold here lately, didn't feel like freezing "you know what" off in the garage).

    OPlugged it back in and the noise returned to the sytem like "ol' faithful".

    Chased settings around in the KXdriver, same results no matter what I tried.

    Started thinking about rewiring, moving stuff and grounding schemes but Everything looked proper as I worked through the installation.

    I got to the 3.5 mm jack at the soundcard. Now, keep in mind, my sound card jacks are very difficult to see where the Mputer is installed. I usually have to use a mirror to confirm things are plugged in correctly.
    Plugged in, good solid connection........but waita minute.............somehow I've got it in the MIC in jack. Hmmmm, maybe I'll try the "Line in" jack like I thought I had it hooked up.

    Plugged it into the LINE IN port, unmuted the corresponding line in the driver and............

    SUCCESS!

    No noise!

    For some reason either the KXdriver or the audigy 4 didn't like having the sound fed into the MIC port. Go figure................

    I knew it had to be something simple, another "fumble" on my part I guess.

    Now, I just have to find a way to improve reception on the analog mode as I don't have HD feeds in my area.

    So, finally to the point:

    MITCH, I'm using the in glass antenna (yes, I know you don't like them) as my car is rather expensive (300M Special) and I'm not going to install a mast antenna on it.
    You seem to have a pretty good grip on how radio works and my antenna must have been amplified in the old head unit as the adapter (small black box, no power lines) to the glass antenna only has the coax running out of it.

    Is it possible to for you to build a signal amplifier (or buy one) to go in line between the antenna and the Visteon for improved signal?

    Would it even do any good?

    I'm almost back to the radio quality of a stock Head unit, the visteon just seems to have more static cutting in and out as I drive or turn the car certain ways (probably masking the signal and the unit is dropping in and out).

    My stock Head unit worked great with the in glass, Pulling in stations clearly from unbelievable distances sometimes. Now, obviously, the factory unit was matched to the antenna and this is why it worked so well. But there must be a way to adapt the visteon to this receiving method.....

    I noticed what appears to be an antenna "trim pot" in the Visteon. Would there be any sense in trying to tune the unit to my antenna (like old aftermarket units used to be able to)?

    The visteon manual makes no reference to tuning to the antenna or an "antenna trim pot", but it sure looks like one and I know I always used to tune my aftermarket units to my vehicles antenna for proper reception..........

    Or am I totally out in left field on this?


    Cheers
    For once you have tasted flight you will walk the earth with your eyes turned skywards, for there you have been and there you will long to return.
    Leonardo Da Vinci

  10. #520
    MySQL Error
    Auto Apps:loading...

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    5,244
    oooh, antenna stuff is waaaay over my head, that RF stuff is a ton of science and bit of black magic...

    yes... the factory antenna is designed to work with the factory radio... now sometimes the antennas electronics are outside the radio... sometimes they not...
    when they are, maybe you can get the amp powered on...

    id say hit up a car audio forum, but i bet NO ONE replaces the stock 300 radio!

    good luck

    mitch
    -Thanks
    Mitch
    www.rush2112.net

    "Did you test it in carwings??"

    Sun, Come shine my way
    May healing waters bury all my pain
    Wind, Carry me home
    The fabric of reality is tearing apart
    The piece of me that died
    Will return To live again

Similar Threads

  1. PC Card for HD Radio
    By Spotted in forum General MP3Car Discussion
    Replies: 13
    Last Post: 09-03-2008, 07:01 PM
  2. HD Radio
    By skyhawk2114 in forum StreetDeck
    Replies: 12
    Last Post: 06-04-2008, 01:17 PM
  3. HD radio in my BMW
    By DAMBRO24 in forum Car Audio
    Replies: 3
    Last Post: 11-14-2007, 05:19 PM
  4. Someone here has be be able to crack this HDRadio for the car!
    By Kamakazie2 in forum Hardware Development
    Replies: 243
    Last Post: 09-20-2007, 08:04 PM
  5. HD Radio?
    By peecee in forum Car Audio
    Replies: 3
    Last Post: 12-31-2006, 02:48 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •