Results 1 to 6 of 6

Thread: Can't disable EWF with CF

  1. #1
    Maximum Bitrate crooper's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Everett, WA
    Posts
    467

    Can't disable EWF with CF

    Okay so I finally got my ExtremeIII CF to boot Windows. YAY (although it's no 10 second boot, sigh slow BIOS). I turned on EWF to protect the volume. Now I want to make a couple changes, so I hit "ewfmgr c: disableandcommit -live" and it hangs. Any solutions for this?

  2. #2
    FLAC SFiorito's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Posts
    1,364
    The command is: ewfmgr c: -commitanddisable -live

    Not sure why it's hanging though....

  3. #3
    Maximum Bitrate crooper's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Everett, WA
    Posts
    467
    Yeah that's it, I have the enable and disable in bat files on my desktop, so I don't really remember what the syntax is.

    Does ewf care if it's set to a fixed drive or whatever?

  4. #4
    High Voltage blk02si's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Motorcity
    Posts
    2,262
    Blog Entries
    1
    If you have made a lot of changes to the protected volume the command does not hang, it takes a few minutes to complete. Be patient, or turn off EWF before making changes, make your changes, then re-enable it. I once sent that command after updated a ton of stuff and it sat there for 3 minutes before it wrote all the changes from ram to flash.
    Build Things, it keeps your brain busy.

    AutoPC v1 (Retired) - AutoPC v2 (in progress) - www.shocknet.us

  5. #5
    Maximum Bitrate crooper's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Everett, WA
    Posts
    467
    Can I turn it off, make changes, and then re-enable, then reboot and have everything changed? I'll give this a try, thanks! I've been using EWF on my hard drive for the past few months and haven't ever had it take longer than a blink of an eye.

  6. #6
    Maximum Bitrate crooper's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Everett, WA
    Posts
    467
    I've let it sit for 20 minutes, no dice. Looks like I'll have to redeploy.

Similar Threads

  1. New EWF + MinLogon and CF instructions
    By SFiorito in forum WinNT Based
    Replies: 319
    Last Post: 03-12-2010, 02:39 PM
  2. Super small XP install
    By knubile in forum WinNT Based
    Replies: 141
    Last Post: 04-26-2008, 03:44 PM
  3. nLite and USB Devices
    By Nobias in forum WinNT Based
    Replies: 2
    Last Post: 01-20-2005, 11:11 PM
  4. nLite making me nSane: Frodoplayer issue
    By Nobias in forum WinNT Based
    Replies: 3
    Last Post: 01-13-2005, 01:09 AM
  5. XP Pro on CF card working!!
    By knubile in forum WinNT Based
    Replies: 48
    Last Post: 01-03-2005, 07:48 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •