Results 1 to 10 of 10

Thread: why isnt my orinoco working with netstumbler?

  1. #1
    Low Bitrate Alex121's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Gold Coast, Australia
    Posts
    81

    why isnt my orinoco working

    hey, i bought a orinoco gold card, and when i open up netstumbler it says the device isnt functioning properly. can someone help, do i need different drivers?

    edit: ok, its not working at all, i opened up winC and searched for networks right next to my modem, nothing!

    so whats up, im pretty sure i installed it properly, i followed the instructions.

    thanks

  2. #2
    Maximum Bitrate kiltjim's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    PA, USA
    Posts
    805
    I think your card might be bad, or the connection. Orinoco is almost guaranteed to work with netstumbler.
    2000 Subaru OBS

    Dell P3 @ 900 Mhz
    7" Lilliput TS w/DigitalWW in-dash mount
    80GB External HD

    I am Zero Bitrate....

  3. #3
    Low Bitrate Alex121's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Gold Coast, Australia
    Posts
    81
    mine has no antenna, this doesnt matter does it?
    anyone know where to download orinoco drivers that mite help?
    thanks

  4. #4
    Low Bitrate Alex121's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Gold Coast, Australia
    Posts
    81
    bump

  5. #5
    Maximum Bitrate kiltjim's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    PA, USA
    Posts
    805
    It should have an opening for an external antenna, but it has an antenna on the inside.

    XP has the drivers for it. If you uninstall it, and reinstall it as a Lucent card, you won't have any problems. Unless, the card is bad.
    2000 Subaru OBS

    Dell P3 @ 900 Mhz
    7" Lilliput TS w/DigitalWW in-dash mount
    80GB External HD

    I am Zero Bitrate....

  6. #6
    Newbie trimpy's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Grand Rapids, MI
    Posts
    55
    Quote Originally Posted by Alex121
    mine has no antenna, this doesnt matter does it?
    anyone know where to download orinoco drivers that mite help?
    thanks
    I have the same card. WinXP with no service packs picks it up correctly w/o any drivers. The only drivers I ever used were patched ones for kismet/linux. You shouldn't have any driver problems with this card unless something is pretty messed up.
    2003 VW Jetta Wagon 1.9L TDI 5 speed
    <|||-------> 35% ish

    CarNetix P1280 80w
    EPIA TC10000 Mobo, 512MB SODIMM DDR, 160GB HD, Orinoco 802.11b, Hollux GPS (USB), 12dBi Omni Antenna


    Waiting on:
    DWW-700M 7" 1-DIN Display :-D (2 weeks maybe!)

  7. #7
    Low Bitrate Alex121's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Gold Coast, Australia
    Posts
    81
    ok well the problem isnt installing it, but when i open up netstumbler it says the card is not functioning properly. and with another program it doesnt pick up n e networks where i know there shud b. can n e one help?

  8. #8
    Raw Wave wizardPC's Avatar
    Join Date
    Jun 2000
    Location
    Nashville
    Posts
    2,635
    make sure that your orinoco is selected in the device list in netstumbler.
    Debt as of 1/1/05: $34,354.48
    Debt as of July 4, 2007: $0.00 explanation
    I'M DEBT FREE!!
    I'm now a reasonably successful gunblogger.

  9. #9
    Low Bitrate Alex121's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Gold Coast, Australia
    Posts
    81
    done that, still nothing, but its weird, ive got two devices, one works fine in another program but the card doesnt, but then they both dont work in netstumbler. And yes ive tried the card in the other program, still doesnt work.

    anything else?

    thanks

  10. #10
    Low Bitrate Alex121's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Gold Coast, Australia
    Posts
    81
    installed new version of netstumbler, downloaded different versions of driver, works fine now. thanks for the help guys, lucky too, the ebay seller i brought it off was giving me the cold shoulder asking for a refund. assholes.

    thanks

Similar Threads

  1. Windows XP w/wireless Linksys USB vs NetStumbler trying to wardrive
    By clean customs in forum Wireless Communications
    Replies: 8
    Last Post: 01-07-2009, 11:18 AM
  2. Opus 150 and Netstumbler hibernate/shutdown problem
    By slick rick in forum Power Supplies
    Replies: 3
    Last Post: 03-28-2005, 09:54 PM
  3. Anyone Destinator working in Centrafuse ?
    By superbowl in forum Centrafuse
    Replies: 31
    Last Post: 02-05-2005, 11:30 AM
  4. these orinoco cards are all only 11b, right? what card to buy?
    By hud in forum Wireless Communications
    Replies: 10
    Last Post: 07-06-2004, 09:24 AM
  5. motorized screen stopped working :(
    By corsamel in forum LCD/Display
    Replies: 0
    Last Post: 11-26-2002, 10:52 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •