Page 7 of 8 FirstFirst 12345678 LastLast
Results 61 to 70 of 77

Thread: WiFi Hopper - WLAN Scanner and autoconnecter

  1. #61
    FLAC
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Virginia
    Posts
    1,789
    Quote Originally Posted by rumy View Post
    are you guys still interested in discounts for wifihopper. I know the guy who developed the software, if you are interested i can ask him if he is interested.

    I qualify for the academic discount, so I wouldn't need it.

    I'm surprised there isn't more discussion of this program on the board. It seems like it does everything the WIFIers would want it to.

  2. #62
    Variable Bitrate CARLOS_CET's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    NH
    Posts
    303
    Just tried this out yesterday and I have to say that it's a great program. Just driving around, I was picking up and connecting to multiple signals. I just tried it out so I'm going to read more about it and the features. It would be great to be able to have a touchscreen friendly version.
    How easy would that be?
    Car PC Progress

    (>>>>>>>>>>>>---) 90%


    "Don't speak about it, be about it"


  3. #63
    Low Bitrate
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    66
    I would like to have more automation (expecially controlling it from "outside".. like your frontend.. to autoconnect, etc.), it is a great program, i bought GPSGate too just to use it while i use a navigator software (share the coords, for hotspot tracking) ..i return at home everyday with dozen of hotspots and great surprises (read: 80% of em without any encryption).

  4. #64
    FLAC
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Virginia
    Posts
    1,789
    Quote Originally Posted by ARCTiC View Post
    I would like to have more automation (expecially controlling it from "outside".. like your frontend.. to autoconnect, etc.).
    What do you mean by this? It does autoconnect. Just embed it in your front end and you're done.

  5. #65
    Low Bitrate
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    66
    Quote Originally Posted by kbreeden View Post
    What do you mean by this? It does autoconnect. Just embed it in your front end and you're done.
    It is already embeded, what i mean with autoconnect is that WiFi hopper has som "lacks" in the hopping/scan procedure. It seems to work fine only in "scan mode" ...in that mode it scans for the networks and logs correctly, then it autoconnect to any available network marked as "preferred" (you have to register it before...); in the other 2 modes it seems to not works: in hopping mode the scan seems to not work correctly... the only wai to automatize everything is to leave the Windows Zero Configuration enabled and the hopping in the "scan mode", in this way it scans for a network, but the Windows ZC manage the connection to any available network, but this cause serious troubles to my system: CPU usage coz it is costantly search for a network to connect to.
    What i see is: if i want to connect (with ZC disable) is that i've to manually double click on an available wifi connection, *IF* it is not stored in the preferred ones (eg: it autoconnects to my homelan.. but in the city i must select a connection manually from the list).

  6. #66
    Variable Bitrate CARLOS_CET's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    NH
    Posts
    303
    Quote Originally Posted by ARCTiC View Post
    It is already embeded, what i mean with autoconnect is that WiFi hopper has som "lacks" in the hopping/scan procedure. It seems to work fine only in "scan mode" ...in that mode it scans for the networks and logs correctly, then it autoconnect to any available network marked as "preferred" (you have to register it before...); in the other 2 modes it seems to not works: in hopping mode the scan seems to not work correctly... the only wai to automatize everything is to leave the Windows Zero Configuration enabled and the hopping in the "scan mode", in this way it scans for a network, but the Windows ZC manage the connection to any available network, but this cause serious troubles to my system: CPU usage coz it is costantly search for a network to connect to.
    What i see is: if i want to connect (with ZC disable) is that i've to manually double click on an available wifi connection, *IF* it is not stored in the preferred ones (eg: it autoconnects to my homelan.. but in the city i must select a connection manually from the list).
    Has anyone else seen this problem? I haven't really noticed it. I only installed it last week and it seems to work fine. I'm usually moving at a good rate of speed, 40 +, and I see that WinHopper is trying to connect to various wifi spots. If I sit still long enough it will connect to a network that does not have an security. I don't have to set any networks to preffered or anything like that.
    Could it have something to do with you hardware? What hardware are you using.
    I hope I understood your question.
    Car PC Progress

    (>>>>>>>>>>>>---) 90%


    "Don't speak about it, be about it"


  7. #67
    FLAC
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Virginia
    Posts
    1,789
    I don't have Arctic's problem either. It works perfectly for me. I'm thinking that Arctic's problem may be that he doesn't have a computer that can keep up.

  8. #68
    FLAC
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Virginia
    Posts
    1,789
    Anybody else having hibernation problems? If I hibernate while the proggy is running everything is locked up when I resume.

  9. #69
    Low Bitrate
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    66
    Quote Originally Posted by CARLOS_CET View Post
    Has anyone else seen this problem? I haven't really noticed it. I only installed it last week and it seems to work fine. I'm usually moving at a good rate of speed, 40 +, and I see that WinHopper is trying to connect to various wifi spots. If I sit still long enough it will connect to a network that does not have an security. I don't have to set any networks to preffered or anything like that.
    Could it have something to do with you hardware? What hardware are you using.
    I hope I understood your question.
    I'm using EPIA and a 3com PCI card. The PC is setup properly, i just have to click on the "in range" connection to autoconnect, but it autoconnects to my own LAN... if it works for you, are you sure you have windows zero configuration service turned off (manually) and not just turned off via WiFi Hopper configuration (there's a option)? Coz it works for me too if i leave it on... but as i said i had to disable it for other reasons.

  10. #70
    Low Bitrate
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    66
    Quote Originally Posted by kbreeden View Post
    Anybody else having hibernation problems? If I hibernate while the proggy is running everything is locked up when I resume.
    Me, but only when the GPS port is open (GPS connected), WiFi Hopper get stuck for a minute or so after resume for hybernation, then it starts to work itself (i guess it has something to do with the com port).

Page 7 of 8 FirstFirst 12345678 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •