Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 21 to 30 of 38

Thread: 2006 Scion tC Laptop Install

  1. #21
    Low Bitrate Serialk1llr's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    85
    Not yet. The guy who helped me install it thinks maybe i just need to set that momentary pulse to a longer time.

    in the mean time i've wired in a push button switch to get me by.

    Also, after the bios update and during all this headach, my laptop seems to not want to hibernate. its fine when its out of the car, but when its in car its a whole different animal :scratch head"

    we're going to tackle this problem hopefully in the next week or so.
    Current Rig
    ----------
    Inspiron 5100 Laptop
    *2.2 Ghz CPU
    *368 MB Ram
    *32meg OnBoard Vid
    Carnetix 1900 PSU
    BU-353 GPS Antenna
    iGuidence Nav Software / Mappoint for POI's
    Linksys USB WiFi
    D-Link USB Bluetooth 2.0
    Xenarc 700IDT
    Eclipse CD4000 HU

  2. #22
    Low Bitrate Serialk1llr's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    85

    Exclamation

    So After much pondering here are the symptoms and order of events.

    1) Carputer working just fine.
    2) Removed from car (typical as I have it set up for easy removal)
    3) Updated BIOS from A01 to A22 to A32 (as per Dell's instructions)
    4) Carputer put back into car
    5) auto startup/shutdown no longer functions
    6) Hibernate no longer functions while in car (works just fine when powered by the brick)
    7) power switch wired to allow for full startup/shutdown
    8) troubleshooting reviles hibernate works fine when plugged in like normal laptop, but when plugged in car setup, no dice.

    This really fries my noodle.

    I'm thinking I should do a format/wipe and revert to original A01 Bios when I know everything worked fine.

    ANY ideas from the peanut gallery?
    Current Rig
    ----------
    Inspiron 5100 Laptop
    *2.2 Ghz CPU
    *368 MB Ram
    *32meg OnBoard Vid
    Carnetix 1900 PSU
    BU-353 GPS Antenna
    iGuidence Nav Software / Mappoint for POI's
    Linksys USB WiFi
    D-Link USB Bluetooth 2.0
    Xenarc 700IDT
    Eclipse CD4000 HU

  3. #23
    Low Bitrate Serialk1llr's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    85
    Did a little more troubleshooting today.

    Instead of getting the power from the Carnetix, I plugged the brick into a power inverter and ran power from the brick as if I were at home in my living room.

    STILL won't hibernate. I am completely at a loss for words for now.

    What...the...crap?!?!
    Current Rig
    ----------
    Inspiron 5100 Laptop
    *2.2 Ghz CPU
    *368 MB Ram
    *32meg OnBoard Vid
    Carnetix 1900 PSU
    BU-353 GPS Antenna
    iGuidence Nav Software / Mappoint for POI's
    Linksys USB WiFi
    D-Link USB Bluetooth 2.0
    Xenarc 700IDT
    Eclipse CD4000 HU

  4. #24
    Newbie sexy6s's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Northern NJ
    Posts
    51
    wow..wtf...this is such a pain in the arse man...but when you plug it directly into the house 120 outlet it hibertates fine? REALLYYYYYYYYYYY strange....

  5. #25
    Low Bitrate Serialk1llr's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    85
    I know! I mean, totally bizarre problem. Well, today, I'm going to try and revert back to the original BIOS and wipe the damn computer clean with a format and see what happens.
    Current Rig
    ----------
    Inspiron 5100 Laptop
    *2.2 Ghz CPU
    *368 MB Ram
    *32meg OnBoard Vid
    Carnetix 1900 PSU
    BU-353 GPS Antenna
    iGuidence Nav Software / Mappoint for POI's
    Linksys USB WiFi
    D-Link USB Bluetooth 2.0
    Xenarc 700IDT
    Eclipse CD4000 HU

  6. #26
    Newbie sexy6s's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Northern NJ
    Posts
    51
    Damn it i hate to do that..but atleast it'll be clean hopefully that'll fix the problem...good luck dude.

  7. #27
    Low Bitrate Serialk1llr's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    85

    Angry

    Update:
    flashed BIOS to A22

    no dice.

    I cannot seem to find ANY A00 or A01 BIOS's in .iso form (laptop doesn't have a disk drive, so i need to boot from a CD)

    Dell ONLY has the self-extracting .exe's to put on 3.5 disks. BLAST IT ALL TO HELL!

    Any help finding this I would love, I've combed the interweb to no avail.

    Current Rig
    ----------
    Inspiron 5100 Laptop
    *2.2 Ghz CPU
    *368 MB Ram
    *32meg OnBoard Vid
    Carnetix 1900 PSU
    BU-353 GPS Antenna
    iGuidence Nav Software / Mappoint for POI's
    Linksys USB WiFi
    D-Link USB Bluetooth 2.0
    Xenarc 700IDT
    Eclipse CD4000 HU

  8. #28
    Newbie sexy6s's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Northern NJ
    Posts
    51
    “If you are using Linux on an Inspiron 1100/5100 and you have the Integrated Intel Extreme Graphics chipset (845G chipset), do not upgrade to vesion A22. It has been reported that once you upgrade from A06 to A22, Linux will not see more than 1 MB of shared video RAM. If you have the 16 MB ATI Video care, you will not be affected by this. This is Dell's official response:

    ‘Unfortunately, because of the nature of the upgrade from A06 to A22, it is not possible downgrade. This is normal, and is not a glitch. The heart of the issue is that the A22 revision is a totally different format of BIOS than the previous version. So A22 was specially designed to make that change in the old BIOS and it is not currently a reversible process.’

    As a note, the BIOS Version A06 is a Phoenix BIOS and A22 is a Dell BIOS.”

    i found this while trying to look for the original bios...dont know if there's any truth to this...
    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=510324

  9. #29
    Low Bitrate Serialk1llr's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    85
    Thanks sexy6s,

    I am running windowsXP for now, so the Linux is no worries. I also found out similar info as you found the past couple days. it looks like I can't downgrade past A22, and I doubt I can find a Phoeenix bios anywhere online.....

    I did find however a thread here on MP3Car located HERE, that looks promising....
    Current Rig
    ----------
    Inspiron 5100 Laptop
    *2.2 Ghz CPU
    *368 MB Ram
    *32meg OnBoard Vid
    Carnetix 1900 PSU
    BU-353 GPS Antenna
    iGuidence Nav Software / Mappoint for POI's
    Linksys USB WiFi
    D-Link USB Bluetooth 2.0
    Xenarc 700IDT
    Eclipse CD4000 HU

  10. #30
    Low Bitrate Serialk1llr's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    85
    Update 8/10.07
    I think we have success!!!!

    After reinstalling everything (software after a format/clean wipe) I had a successful hibernate/resume on my car today with my wired power switch.

    Now we test it on the original wiring and see what happens.!

    Woohoo, thank god for the internet and MP3car.com!, the single greatest website ever.
    Current Rig
    ----------
    Inspiron 5100 Laptop
    *2.2 Ghz CPU
    *368 MB Ram
    *32meg OnBoard Vid
    Carnetix 1900 PSU
    BU-353 GPS Antenna
    iGuidence Nav Software / Mappoint for POI's
    Linksys USB WiFi
    D-Link USB Bluetooth 2.0
    Xenarc 700IDT
    Eclipse CD4000 HU

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Similar Threads

  1. My 2006 Civic Install
    By BrentMcGhee in forum Fabrication
    Replies: 23
    Last Post: 01-31-2008, 12:15 PM
  2. My 2006 Scion xB (portable) Carputer setup! w/pics!
    By breaker021 in forum Show off your project
    Replies: 26
    Last Post: 01-05-2007, 10:34 AM
  3. 2005 Scion Tc Install (pics)
    By fenderbender in forum Show off your project
    Replies: 16
    Last Post: 12-30-2006, 08:49 PM
  4. VW Golf IV - Laptop install
    By rscherp in forum Worklogs
    Replies: 12
    Last Post: 12-11-2006, 11:43 PM
  5. scion tC install
    By cnagot5onit in forum Newbie
    Replies: 2
    Last Post: 11-15-2004, 10:03 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •