Page 13 of 16 FirstFirst ... 345678910111213141516 LastLast
Results 121 to 130 of 157

Thread: 2006 MazdaSpeed 6 Audio Test Lab

  1. #121
    Maximum Bitrate Megalomaniac's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    The Colony, TX
    Posts
    549
    Wow! this thread is impressive! I always love seeing DIY work
    What I find really impressive is that you took your door apart for the deadening. That never came across my mind to that I ended cutting myself on various spots on my arm trying to jam deadener in a small opening.

    But I notice you intended on competing, you asked about USACi & IASCA. NONE of your wires are loomed & secured(every 6") wont you get immediately disqualified?

    Also you have no A/C I dont think I could handle that here in DFW, TX, but you probably need the heater(blowing at feet) more than anything in IL, wasnt it like 58 degrees yesterday?
    screen name here use to be MegaloRESE15"

  2. #122
    _
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Little Elm, Texas
    Posts
    13,500
    You're not immediately DQd, you just have a good deal of points taken off.

    Wire doesn't have to be loomed from one end to the other, it has to be protected as it passes over or though any area where it might be cut or otherwise harmed.

    Securing every 6" is in USACi and IASCA, not sure about MECA, which is what he competes in.

    Also, he might not be doing an install competition. Might be competing in sound only, in which case, install isn't judged or considered at all.
    Jan Bennett
    FS: VW MKIV Bezel for 8" Lilliput - 95% Finished

    Please post on the forums! Chances are, someone else has or will have the same questions as you!

  3. #123
    Car Audio Moderator durwood's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Chicagoland (St. Charles,IL)
    Posts
    2,028
    ya, I'm somewhat lazy when it comes to wiring. I lack the patience to go all out. my wiring in my 04 mazda was a bit cleaner and all wires were terminated properly and protected when passing through metal. No lose strands of wire sticking out of anythink. Heatshrink where it needed to be, etc etc. That was all that SLAP cared about. This car has become more experimental and it makes it hard to always keep it clean if ya know what I mean. For now, all my wiring is pretty much located behind the rear seats and EVERYTHING can be accessed for testing/checking if there are problems.

    SLAP is gone from the midwest, so all I have left is MECA. MECA separates Install and Sound. You pay extra to get judged on install although for sound they just do safety checks on power wiring. My power wires under the hood are secured and loomed and pass through a grommet in the firewall. I prefer to just compete in sound anyway and my final install at least what you can see looks clean.

    I have AC If I were to completely remove my stock radio THEN I would have no AC. For now the stock radio just sits in the dash and does nothing.

    I recently got the last of my points needed to compete at MECA finals. Carputer with all software processing goes to MECA finals this year in Nashville Tennesse 11/17. This might be my last year competing though. I don't know what's instore for next year. I have more fun experimenting than anything and it makes it hard to keep a clean install if you constantly are under construction.

  4. #124
    Maximum Bitrate Megalomaniac's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    The Colony, TX
    Posts
    549
    your mids arent in blowers?


    screen name here use to be MegaloRESE15"

  5. #125
    Car Audio Moderator durwood's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Chicagoland (St. Charles,IL)
    Posts
    2,028
    Quote Originally Posted by Megalomaniac View Post
    your mids arent in blowers?


    ah yes they are, so that's what you meant. I still have three vents in the center right below my screen. Cools the car just fine.

  6. #126
    Maximum Bitrate Megalomaniac's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    The Colony, TX
    Posts
    549
    Quote Originally Posted by durwood View Post
    ah yes they are, so that's what you meant. I still have three vents in the center right below my screen. Cools the car just fine.



    screen name here use to be MegaloRESE15"

  7. #127
    Car Audio Moderator durwood's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Chicagoland (St. Charles,IL)
    Posts
    2,028
    Quote Originally Posted by Megalomaniac View Post




    hehehe, sorry this worklog is filled with pictures from my old 04 mazda6 and my new mazda. That picture is from about 3.5 years ago. Not to mention all the revisions it's gone through. The midbasses aren't even the one shown here anymore. Here is a picture that is ALMOST current. I have even redone the screen mount and the H701 has been removed, but with the car at the dealer right now I can't snap any pictures of it. So here is what it looked like in the spring from one of my posts on the first page or second page.


  8. #128
    Maximum Bitrate Megalomaniac's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    The Colony, TX
    Posts
    549
    I think you should do me a favor and go outside tomorrow morning and take some Updated pictures of everything. So I dont get confused anymore on whats going on here.
    screen name here use to be MegaloRESE15"

  9. #129
    Newbie
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    38
    What a better place to post my first post. Im going to be doing a HU-less install it looks like. I have a lot of research to do as im a newb to carpters and this forum is overwhelming me. I installed the "holy grail" (not sure if you been on mazda6club forum lately). I was going to use the stock HU but realize now that is silly. I was going to just do a 2 way passive but now am also thinking a 3 way active would be better if I only knew what I was doing. I just need to determine OD of the rainbow profi mids to see if they would fit in vents.

    Anyways this post has been a great read. Subscribed.

  10. #130
    Newbie
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    3

    Exclamation **help me out email me please

    I went to northland future shop to get it all intalled and waited for fours hours after I came back and the subs were not working the guys told me that the amp is bad, but its all new stuff. I got from my brother.
    they said they are going to try fixing it tomorrow. but what could they have done wrong please help me out. its urgent. the amp was level to max and the input from subs was minimal. did they burned someting. they also connected some cables to the stock bose sub. please help me out tonight.

    sO I went to future shop second time and it still doesnt work I scheduled for tuesday they are goin to look at it. everything works but the sub just plays minimal.
    what could the solution
    where should they wire the amp and subs ?
    my email [email protected]

Similar Threads

  1. Replies: 5
    Last Post: 10-12-2006, 11:25 AM
  2. RC3 Sound QUality
    By justintime in forum Centrafuse
    Replies: 24
    Last Post: 09-23-2006, 10:17 PM
  3. VIA and Mini-box Announce First Sub-$300 Car PC Kit
    By Goofus in forum General Hardware Discussion
    Replies: 27
    Last Post: 03-13-2006, 12:28 PM
  4. Sound Quality?
    By nettech_gt in forum General MP3Car Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 07-21-2005, 03:48 PM
  5. sound quality of wafer 7850 ?
    By krazy in forum General Hardware Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 07-08-2002, 06:48 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •